2013-10-30 20:26:06
Φωτογραφία για Εθνικό Δημοτολόγιο: 514.081 νεκροί με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ένταξης όλων των Δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Ήδη, ο έλεγχος των μητρώων του υπουργείου Εργασίας ανέδειξε... 514.081 καταγραφές ΑΜΚΑ, που ανήκαν σε άτομα που έχουν επιβιώσει, αλλά συνέχιζαν να διατηρούν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Ταυτόχρονα και σε άλλα ληξιαρχεία εκτός του Δήμου Αθηναίων παρατηρείται αυξημένος αριθμός ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεων (γεννήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτός μαιευτηρίου και δηλώθηκαν μήνες ή και χρόνια μετά).

Συγκεκριμένα, από τον Μάιο έως και σήμερα εντοπίστηκαν 88 ετεροχρονισμένες καταγραφές στο ληξιαρχείοΠάτρας, 73 στο Ρίο, 33 στα Τρίκαλα, 29 στο Αγρίνιο, 24 στη Χαλκίδα, έναντι 28 στο ίδιο χρονικό διάστημα στο ληξιαρχείο της Αθήνας.

Πάντως, διασταυρωμένοι και καθολικοί έλεγχοι σε όλα τα αρχεία των δημοσίων υπηρεσιών που αφορούν τους πολίτες, θα μπορέσουν να εφαρμοστούν μόνο μετά την εφαρμογή του Εθνικού Ληξιαρχείου – Μητρώου Πολιτών, έργο κόστους 42 εκατομμυρίων ευρώ, που ωστόσο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2014.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
LEAN AWARD:
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
LEAN AWARD:
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ