2013-10-30 20:34:40
Φωτογραφία για Ξανακέρδισε τον Εργοτέλη και προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός χωρίς να απειληθεί κέρδισε με 1-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και προκρίθηκε στους 16 με τους ''πράσινους'' και τον Αναστασίου να κρατάνε δυνάμεις και παίκτες ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα διπλός. Οι πράσινοι και πήραν την πρόκριση επικρατώντας του Εργοτέλη με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεργκ στο 48' αλλά και κράτησαν δυνάμεις ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου.

Ο Αναστασίου είδε τους παίκτες του να ρίχνουν ρυθμό μετά το 70' ενώ δεν έριξε καθόλου στην μάχη τον Φιγκερόα, ο Ζέκα μπήκε μετά 60' ενώ και ο Σίλντενφελντ πριν την αναμέτρηση είχε μείνει εκτός αποστολής

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο με έξι νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος καθώς αγωνίστηκαν ως βασικοί οι Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Αμπεΐντ και Κλωναρίδης ενώ το Τριφύλλι άλλαξε και το σύστημα του.


Χαρακτηριστικά αγωνίστηκε με ένα 4-3-1-2 με τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Ρισβάνη, Νάνο στην άμυνα. Ο Μέντες αγωνίστηκε μπροστά τους έχοντας δίπλα του τους Λαγό και Πράνιτς ενώ μπροστά τους έπαιξε ο Αμπεΐντ και στην κορυφή οι Κλωναρίδης και Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν μετά το γρήγορο γκολ του Μπεργκ στο 48' ο Εργοτέλης αναγκάστηκε να βγει από το καβούκι του με αποτέλεσμα να αφήσει κενούς χώρους στους πράσινους οι οποίοι έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί:  Μαγιάννης (Άρτας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (64' Αναστασάκος), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Διαμαντάκος, Χαλκιαδάκης (78' Μπουχαλάκης).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (80' Μαρινάκης), Αμπεΐντ (60' Ζέκα), Κλωναρίδης (71' Καρέλης), Μπεργκ.

Γκολ: 48' Μπεργκ

Κίτρινες: 22' Κοζορώνης, 36' Διαμαντάκος, 48' Αθανασίου. 68' Σαρρής, 93' Ρομάνο/ 33' Ρισβάνης, 45' Τριανταφυλλόπουλος

Το παιχνίδι

Ο Εργοτέλης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος τον Παναθηναϊκό στο 11' με τον Πελέ. Το σουτ όμως του άσου των Κρητικών από πλάγια αριστερά έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Κοτσόλη.

Ο Παναθηναϊκός σιγά-σιγά έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 25' βγήκε όμορφα στην επίθεση με τον Κλωναρίδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή ο άσος του τριφυλλιού έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις έξω.

Στο 32' ο Κουτρουμπής πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Αθανασίου δεν έδιωξε σωστά με την μπάλα να φτάνει στον αμυντικό του Παναθηναϊκού αρκετά μακριά από την περιοχή και πλάγια. Ο Κουτρουμπής προσπάθησε να πλασάρει τον εξουδετερωμένο Αθανασίου αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη.

Γκολ με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος 

Στην πρώτη του επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ όταν στο 48' μετά από κόρνερ από τα δεξιά με τον Πράνιτς ο Μπεργκ θα πηδήξει πιο ψηλά από όλους στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα.

Η μόνη καλή στιγμή του Εργοτέλη στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 61' όταν ο Πελέ από μακριά έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.

Εννιά λεπτά πριν το φινάλε του ματς,ο Μπεργκ αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Αθανασίου ύστερα από πάσα του Καρέλη.

 Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι,το 0-1 παρέμεινε,ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στους ''16'' και στρέφεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.Από την άλλη,οι Κρητικοί ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για να παίξουν με τον ΠΑΟΚ.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ