2013-10-31 01:55:05
Φωτογραφία για Οι ανάπηροι στους δρόμους
Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Βγαίνουν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ, και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ συνθήκες στις οποίες τους καταδίκασε να ζουν το «κράτος πρόνοιας».

Τα Μέσα Ενημέρωσης, ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά, δεν έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν με το θέμα, παρόλο που έχουν πάρει εδω και μέρες δελτίο τύπου από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία.

Βλέπετε το θέμα δεν είναι «πιασάρικο», και θίγει ανεπανόρθωτα την ανύπαρκτη κυβέρνηση την οποία υποστηρίζουν, γιατί, πώς να το κάνουμε, ΟΛΑ τα κανάλια παίρνουν χοντρά «πακέτα» από αυτήν.

Ας δούμε την είδηση που δημοσίευσε η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ».

«Παναναπηρικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Εργασίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών διοργανώνει η ΕΣΑμεΑ, με στόχο την ανάδειξη των θεμάτων αναπηρίας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.


«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ.

Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί τα ακόλουθα:

- Καμία περικοπή σε προνοιακά/ αναπηρικά κλπ επιδόματα, το τελευταίο ανάχωμα των πλέον ευάλωτων πολιτών

- Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

- Κανένας ανασφάλιστος με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση, και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

- Να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ.

- Παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, επί μήνες

- Άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ, των υγειονομικών του επιτροπών και όλου του θεσμού, μετά από τους 26 μήνες λειτουργίας του, λήψη μέτρων ώστε ο θεσμός να λειτουργεί δίκαια, αντικειμενικά και επιστημονικά

- Αποκατάσταση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας

- Να λήξει η «ομηρεία» των αναπηρικών Ι.Χ. στα τελωνεία της χώρας.

Η ΕΣΑμέα καταγγέλλει ότι «εδώ και δύο χρόνια εκατοντάδες δικαιούχοι αναπηρικού αυτοκινήτου αντιμετωπίζουν υπέρμετρες δυσκολίες στη μετακίνησή τους, επειδή οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του ΙΚΑ και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα γραφειοκρατικό ζήτημα».

- Συμμετοχή του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος στο ΙΚΑ, που πιστοποιεί την Αναπηρία

Πηγή : naftemporiki.gr»

Είναι γνωστός ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειες τους, είναι ακόμα πιο γνωστές οι συνθήκες ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ στις οποίες (φυτο) ζουν περιμένοντας πότε θα γίνουν τα «κέφια» των χαρτογιακάδων από τα υπουργεία υγείας και εργασίας για να συσταθούν οι επιτροπές αναπηρίας, και να λειτουργήσουν επιτέλους δίνοντας ένα ΤΕΛΟΣ στην ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών.

Από τη μια όμως υπάρχουν τα μεγάλα λόγια και τα ΘΑ των αρμοδίων, και από την άλλη η σκληρή πραγματικότητα του απόλυτου ΤΙΠΟΤΑ.

Αυτό δίνουν στο λαό, ένα ΤΙΠΟΤΑ, και του παίρνουν τα πάντα.

ΑΙΣΧΟΣ.

Θα επανέλθω.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ