2013-10-31 01:49:07
Φωτογραφία για Αναγνώστης αναρωτιέται αν υπάρχει Υπουργείο Παιδείας
Είμαι γονέας φοιτητή που φοιτά σε σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας και αφού τελείωσε την εξεταστική, ρώτησα τον γιο μου πότε... θα ξεκινήσει μαθήματα και η απάντησή του ήταν ότι δεν γνωρίζει αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν απεργία (!), μαζί με κάποιους καθηγητές, όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και σε άλλες σχολές στην Ελλάδα. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το 6μηνο! 

Η οικογένειά μου έχει την τύχη να κατοικεί στην πόλη της Ναυπάκτου, κοντινή με αυτή της Πάτρας που σπουδάζει ο γιος μας και να μην πληρώνουμε ενοίκιο για σπίτι και τα έξοδά μας είναι πολύ λίγα, αφού πηγαινοέρχεται. Υπάρχουν όμως χιλιάδες άλλοι γονείς ανά την Ελλάδα που ξοδεύονται, έχουν δεν έχουν, για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να τελειώνουν στην ώρα τους.

Και ερωτώ: Υπάρχει Υπουργός Παιδείας; Υπάρχει κυβέρνηση; Ως πότε αυτό που λέμε Ελληνικό Κράτος θα λειτουργήσει; Ως πότε ομάδες εργαζομένων θα κρατούν ομήρους χιλιάδες ανθρώπων; Πότε επιτέλους θα καταργηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο; Ποια η προστασία του Υπουργείου Παιδείας στους χιλιάδες γονείς φοιτητών; Ποιος θα πληρώσει τα επιπλέον έξοδα αυτών, για την περεταίρω φοίτηση των παιδιών τους;


Κ. Υπουργέ διώξτε επιτέλους όλους αυτούς, πόσοι είναι 100, 300, 1000…, υπάρχουν χιλιάδες ανέργων που θα μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν και πολύ περισσότερες γνώσεις. Δεν μπορεί οι λίγοι, έχοντας το δικαίωμα της απεργίας, να ταλαιπωρούν πολύ περισσότερους. Εν τω μεταξύ τα αδιάβλητα ΜΜΕ καμία κουβέντα, καμία συζήτηση για το τεράστιο αυτό θέμα. Προτιμούν να κάνουν ατελείωτες συζητήσεις για την Χ.Α., για τους αθίγγανους κ.λ.π.

Περιμένω, όπως πιστεύω και πολλοί άλλοι γονείς, αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας, αρκετά το τράβηξαν.

Νίκος Κ. - Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ