2013-10-31 17:25:05
Φωτογραφία για Ενεργειακή αναβάθμιση του ελληνικού Κοινοβουλίου
Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας, στο κτήριο του Κοινοβουλίου, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, εντάχθηκε η Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη να αποδεχτεί την πρόταση της Βουλής, για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και, δευτερευόντως, για έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δήλωσε ότι η Βουλή των Ελλήνων δίνει πρώτη το παράδειγμα τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Το έργο αυτό, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Ε. Μεϊμαράκης, εκτός των άλλων θα μειώσει και το λειτουργικό κόστος του κτηρίου του Κοινοβουλίου.

«Στόχος μας είναι σε όλα τα κτήρια του Δημοσίου να βελτιώσουμε την ενεργειακή αποδοτικότητα, ώστε να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να καταπολεμήσουμε, βήμα βήμα, τη κλιματική αλλαγή. Το κτήριο σύμβολο της Ελληνικής Δημοκρατίας μειώνει την ενεργειακή του κατανάλωση και δίνουμε το μήνυμα της εξοικονόμησης ενέργειας σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτης.


Η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται θα είναι μεγαλύτερη του 30% (συγκεκριμένα 38,6%), ενώ η ενεργειακή τάξη του κτηρίου θα ανέβει κατά 1 τουλάχιστον κατηγορία (σήμερα είναι τάξης Δ).

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

-Κατηγορία 1: Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) στο σύστημα Ψύξης.

-Κατηγορία 2: Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) στο κέλυφος του κτιρίου (θερμομόνωση δώματος/ νέα κουφώματα στις όψεις).

-Κατηγορία 3: Σύστημα αυτοματισμού BMS (με διασύνδεση στο σύστημα φωτισμού, ψύξης, θέρμανσης).

Το συνολικό εμβαδόν του κτηρίου του Κοινοβουλίου είναι 27.023 τ.μ. ενώ οι θερμαινόμενοι/ψυχόμενοι χώροι στους οποίους επικεντρώνονται οι παρεμβάσεις είναι 24.943τ.μ.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ

Προσθήκη θερμομόνωσης στο δώμα 250.000,00 €

Σύστημα πολυδιαιρούμενων μονάδων φυσικού αερίου 1.900.000,00 €

Σύστημα ελέγχου καύσης 10.000,00 €

Επέκταση συστήματος κεντρικής

ενεργειακής διαχείρισης (BEMS) 200.000,00 €

Υπηρεσίες Τεχνικού – Ενεργειακού

Συμβούλου – Ενεργειακές Επιθεωρήσεις 40.000,00 €

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ 2.400.000,00 €
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ