2013-10-31 21:14:07
Φωτογραφία για Η «Αποστολή» και η Α.Σ.Π.Ε. τίμησαν στην Κυπάρισσο οικογένεια πολυτέκνων με 128 μέλη
Τις οικογένειες πολυτέκνων με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού τίμησαν χθες, στο χωριό Κυπάρισσος της Αιτωλοακαρνανίας, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολύτεκνης Οικογένειας, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» και ο Πρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε., επισκέφθηκαν το χωριό όπου διαμένουν 52 οικογένειες, από τις οποίες 30 είναι πολύτεκνες με 173 παιδιά.

«Αποστολή» και Α.Σ.Π.Ε. με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, βράβευσαν τους πολύτεκνους, στα πρόσωπα του ζεύγους Γεωργίου και Μαρίας Ευθυμίου, που αριθμεί 128 μέλη, για την πολυτεκνία και την καλλιτεκνία τους. Σε όλες τις οικογένειες η «Αποστολή» διένειμε 225 κιβώτια τροφίμων.

Τον Αρχιεπίσκοπο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, παρουσία και του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλοκαρνανίας κ. Κοσμά.


Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Εκκλησία στις οικογένειες πολύτεκνων αλλά και στη στήριξη που προσφέρει διαχρονικά λέγοντας: «Στην σημερινή εκδήλωση τιμώνται οι γονείς που γεννούν παιδιά, αλλά και τα ίδια τα παιδιά τα οποία προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και είναι η ελπίδα του Έθνους, της κοινωνίας και της Εκκλησία». Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας επισημαίνοντας ότι: «και πέρυσι, όπως και κάθε χρόνο, η Εκκλησία της Ελλάδος κατηνάλωσε το ποσό των 106 εκατ. Ευρώ για τα Ιδρύματα και την φιλανθρωπία»

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης που προσφέρει η «Αποστολή» στους πολύτεκνους λέγοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν διατεθεί, μόνο την Αθήνα, 13.832 δέματα τροφίμων στις οικογένειες τους. «Η Κυπάρισσος, πρόσθεσε, αποτελεί πρότυπο για τον θεσμό της οικογένειας. Βρισκόμαστε εδώ, να ενισχύσουμε τις ανάγκες σας, να γίνουμε και εμείς μέλη της δικής σας οικογένειας να γίνουμε κοινωνοί της χαράς και της δημιουργικής πορείας που χαράξατε. Για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» ,κατέληξε, η στήριξη των πολύτεκνων είναι οξυγόνο για την Ελλάδα που αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα».

Ο Πρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε., κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος αναφέρθηκε στα προβλήματα των πολυτέκνων και στην εγκατάλειψη τους από το Κράτος. «Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε, μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ