2013-11-03 14:50:06
Φωτογραφία για Σούπερ γιοτ. Η Ζάχα Χαντίντ και άλλοι μεγάλοι αρχιτέκτονες το γυρίζουν στην ναυπηγική
Τα τελευταία χρόνια μια σειρά από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες αποφάσισαν να βρουν πεδίο δόξης λαμπρό στην θάλασσα (pics)

Η αρχιτεκτονική φαίνεται να είναι το αντίθετο της ναυπηγικής. Στην πρώτη περίπτωση αναζητάς γερά θεμέλια και στέρεα οικοδομή, στην δεύτερη, χάρη και ευελιξία πάνω στο κύμα.

Όμως τα τελευταία χρόνια μια σειρά από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες αποφάσισαν να βρουν πεδίο δόξης λαμπρό στην θάλασσα. Έτσι, έχουν σχεδιάσει εντυπωσιακές θαλαμηγούς που μαγνητίζουν το βλέμμα με τις παράξενες φόρμες τους αλλά και με την κομψότητά τους. Η βρετανική Guardian φωτογράφισε μερικές και τις παρουσιάζει στο ευρύ κοινό καθώς είναι μάλλον απίθανο να τις δει κανείς από κοντά εκτός και αν έχουμε την τύχη, οι ζάμπλουτοι ιδιοκτήτες τους να επισκεφθούν το Αιγαίο ή το Ιόνιο.

ΖΑΧΑ ΧΑΝΤΙΝΤ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σούπερ σταρ της αρχιτεκτονικής ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Στην μακρά της καριέρα έχει σχεδιάσει τα πάντα, από τσάντες της Louis Vuitton ως κοσμήματα, που ταυτόχρονα μπορεί και να χρησιμοποιηθούν σχεδόν ως όπλα. Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι οι καλύτεροί της πελάτες. Μάλλον ένας από αυτούς θα αγοράσει το πλωτό της παλάτι που είναι 128 μέτρα και έχει ντιζάϊν με πολλές καμπύλες.


ΝΟΡΜΑΝ ΦΟΣΤΕΡ

Ocean Emerald είναι το όνομα του γιοτ που σχεδίασε ο Νόρμαν Φόστερ και μοιάζει με βαρκάκι μπροστά σε αυτό της Χαντίντ, καθώς είναι μόνο 40 μέτρα. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009. Οποιοσδήποτε μπορεί να το ενοικιάσει αν καταβάλει 1,8 εκατομμύρια δολάρια για ένα μήνα

ΡΕΝΤΣΟ ΠΙΑΝΟ

Στην Ελλάδα σχεδιάζει την Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και Λυρική Σκηνή στο Δέλτα Φαλήρου. Ο Ιταλός αρχιτέκτων όμως αγαπά την θάλασσα και σχεδίασε ένα εκπληκτικό ιστιοφόρο που είναι μόλις 18 μέτρα αλλά ίσως το πιο κομψό απ΄όλα τα προαναφερθέντα. Το όνομά του είναι Kirribilli. Ο Πιάνο έδωσε βαρύτητα στην χρήση και την λειτουργικότητα όχι μόνο στην εμφάνιση. Αν ένα τέτοιο σκάφος δεν είναι σωστά σχεδιασμένο τότε δεν θα είναι και αξιόπλοο. Και όπως λέει ο ίδιος σημασία έχει να κινείται με άνεση και χάρη στην θάλασσα όχι να μπει σε γκαλερί

πηγή

pestanea.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ