2013-11-06 14:14:06
Φωτογραφία για Ηλεκτρονικά τσιγάρα και άλλοι τρόποι διακοπής καπνίσματος
Πολλοί είναι οι καπνιστές που στην προσπάθεια τους να διακόψουν το κάπνισμα ζητούν την βοήθεια είτε από κάποιο ιατρείο διακοπής καπνίσματος ή επιλέγουν διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά(επιθέματα,σπρέι ή τσίχλες νικοτίνης).

Ωστώσο οι παραπάνω τρόποι όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι καπνιστές αποδεικνύονται συχνά αναποτελασματικοί και δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι το κόψιμο του τσιγάρου.

Το κάπνισμα ως συνήθεια πέρα από την σωματική εξάρτηση που προκαλεί στον χρήστη με την παρουσία της νικοτίνης ταυτόχρονα του προκαλεί και την ψυχική εξάρτηση καθώς ο καπνιστής έχει μάθει να συνδέει κάθε στιγμή της καθημερινότητας του με το κάπνισμα ενός τσιγάρου.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο για πολλoύς καπνιστές έχει αποτελέσει στο παραπάνω πρόβλημα την κατάλληλη επιλογή για την διακοπή του καπνίσματος του κανονικού τσιγάρου.Αποτελούμενο από μια μπαταρία και από μία ουσιαστικά αντίσταση που ονομάζεται ατμοποιητής το ηλεκτρονικό τσιγάρο ατμοποιεί το υγρό αναπλήρωσης δίνοντας στον χρήστη μια πραγματικά ρεαλιστική αίσθηση καπνίσματος μέσω της εισπνοής.


Το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με όλους τους άλλους τρόπους διακοπής καπνίσματος που έχουν εμφανιστεί στην αγορά είναι πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να καλύψει τον χρήστη όχι μόνο στον τομέα της σωματικής έλλειψης που νιώθει λόγω της νικοτίνης αλλά και στον τομέα της ψυχολογικής εξάρτησης που του δημιουργούσε το κάπνισμα ενός τσιγάρου.

Ετσι πλέον ο χρήστης μπορεί πλέον να ατμίζει και όχι να καπνίζει καθώς καμία παρουσία καπνού δεν υπάρχει παρά μόνο εξάτμιση υγρού γλυκερινής με ή χωρίς νικοτίνη.

Τα πλεονεκτήματα όμως δεν σταματούν εδώ.Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν βελτιώνει μόνο την ποιότητα ζωής του καπνιστή αλλά και των γύρων του καθώς η απουσία καπνού δεν δημιουργεί παθητικό κάπνισμα.Ακόμα σε σύγκριση με άλλες μορφές διακοπής καπνίσματος το ηλεκτρονικό τσιγάρο κοστίζει πολύ λιγότερο καθώς ένας που επιλέγει το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να διακόψει το κάπνισμα δεν χρειάζεται πλέον να διαθέσει πολλά χρήματα για την αγορά μιας συσκευής ενώ το μηνιαίο κόστος για αναλώσιμα δεν ξεπερνάει τα 25€.

Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος και από άλλους ως το τσιγάρο του μέλλοντος.Το σίγουρο είναι πως για πολλούς πρώην καπνιστές το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει αποτελέσει έναν σταθερό σύμμαχο στην διακοπή του καπνίσματος.

Ξεκίνησε σήμερα και εσύ την δική σου προσπάθεια επιλέγοντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο που σου ταιριάζει κάνοντας κλικ εδώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ