2013-11-06 17:13:05
Φωτογραφία για Μάλι: Τουλάχιστον 35 συλλήψεις για τη δολοφονία των γάλλων δημοσιογράφων
Τουλάχιστον 35 άτομα έχουν συλλάβει οι αρχές του Μάλι τις τελευταίες 48 ώρες ως υπόπτους για συμμετοχή στη απαγωγή και δολοφονία των δύο γάλλων δημοσιογράφων στο βορρά της χώρας, σύμφωνα με... πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Γισλέν Ντιπόν και ο Κλοντ Βερλόν, 57 και 55 ετών αντίστοιχα, απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από αποκαλούμενες από τη Γαλλία «τρομοκρατικές ομάδες», μετά από συνέντευξη την οποία έλαβαν από εκπρόσωπο των αποσχιστών Τουαρέγκ στην βορειοανατολική μαλινέζικη πόλη Κίνταλ, την Κυριακή.

Μέλος των αρχών ασφαλείας του Μάλι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 35 κρατούμενους, ενώ αρχικώς γινόταν λόγο για «μερικές δεκάδες».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ανακοίνωσε, μετά την επιστροφή των σορών των δύο δημοσιογράφων στη Γαλλία, ότι 150 γάλλοι στρατιώτες θα σταλούν στο Κίνταλ για να προστεθούν στους 200 γάλλους συναδέλφους τους που βρίσκονται ήδη εκεί.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Γαλλία δεν έχει αλλάξει το σχεδιασμό της για την απόσυρση των δύο τρίτων των 3.000 στρατιωτικών της από το Μάλι μέχρι τα τέλη Ιανουραίου 2014. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ