2012-04-12 08:36:06
Φωτογραφία για ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κρατούμενος στην Ασφάλεια αναμένεται να παραμείνει μέχρι την Δευτέρα όποτε και θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος. 

Ο πρώην υπουργός συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου καθώς εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Εντάλματα για το ίδιο αδίκημα εκδόθηκαν και σε βάρος τεσσάρων συνεργατών του. Πρόκειται για τους Αστέριο Οικονομίδη υπεύθυνο της Arcon Construction, Νίκο Ζήγρα ξάδελφο του κ. Τσοχατζόπουλου και επικεφαλής της Nobilis, Γιώργο Σαχπατζίδη επικεφαλής της Torcasso, αλλά και τη λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Όλοι, πλην του Α. Οικονομίδη, έχουν συλληφθεί και αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. 

Προσερχόμενος στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του ο κ. Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι αιφνιδιάστηκε από την δικαστική εξέλιξη. " Δεν το περίμενα...", είπε επισημαίνοντας ότι θεωρούσε πως οι εξηγήσεις που είχε δώσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ήταν επαρκείς.


Αργότερα , σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πολιτικό του γραφείο o κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Επικοινωνιακό προεκλογικό «δώρο» στα δύο μεγαλύτερα κόμματα αποτελεί σήμερα, Μ. Τετάρτη και ημέρα προκήρυξης των εκλογών, η θεαματική προσαγωγή μου στον Ανακριτή Αθηνών κ. Γ. Μαλλή. Η εναντίον μου δικογραφία που του είχε διαβιβαστεί πριν λίγες μέρες εκκρεμούσε και εξεταζόταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιούνιο του 2010, πάνω από 20 μήνες, χωρίς αποτέλεσμα.

Το σημερινό περιστατικό αφορά τις ηγεσίες των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, που είχαν άψογα συνεργαστεί, -τα έκαναν «πλακάκια», τους είπε αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος-, και στη σκευωρία, αλλά και στις επιθέσεις σε βάρος μου στο πλαίσιο της Βουλής και της Προκαταρκτικής Επιτροπής με σκοπό την διάσωση των δικών τους υπουργών και των άλλων δικών τους ανθρώπων.

Είχαν σκοπό να κατασκευάσουν έναν μόνο ένοχο, εμένα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, που υπηρέτησα στη συγκεκριμένη θέση μέχρι το 2001, ενώ η κατασκευή των υποβρυχίων «214» διαρκεί μέχρι και σήμερα στη βάση της ίδιας ακριβώς σύμβασης".

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, αφορά το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων-κινητών και ακινήτων- και όχι μόνο την οικία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οι εισαγγελείς που διενήργησαν την προκαταρκτική έρευνα αναφορικά με την νομιμότητα απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου κατέληξαν στην άσκηση δίωξης συνεκτιμώντας στοιχεία και από άλλες δικογραφίες στις οποίες διαφαίνετο εμπλοκή του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα τις δικογραφίες των εξοπλιστικών συστημάτων και των γερμανικών υποβρυχίων.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές μάλιστα, τα στοιχεία που εντοπίστηκαν ήταν ιδιαίτερα σημαντικά και απετέλεσαν τον καταλύτη για την έκδοση εντάλματος σε βάρος του.

Συνολικά, στην συγκεκριμένη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αναφορικά με την νομιμότητα απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων από τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα ακόμη κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων η σύζυγος αλλά και η κόρη του.

Μάλιστα σε έρευνα που έγινε σε δύο σπίτια ιδιοκτησίας της κ. του Τσοχατζόπουλου, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλάκες χρυσού, λίρες, οικονομικά έγγραφα αλλά και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε το δικό σας scrub
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φτιάξτε το δικό σας scrub
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ