2012-04-12 08:36:32
Φωτογραφία για Διαστημοδρόμιο για τουρίστες α λα USA στην Ρωσία!
Ο πρώτος στη Ρωσία διαστημικός λιμένας (διαστημοδρόμιο) για τουρίστες του διαστήματος θα κατασκευαστεί στην γενέτειρα του Γιούρι Γκαγκάριν στην περιοχή Σμολένσκ, 200 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας. Και θα είναι παράλληλα και ένας τουριστικός προορισμός για φανατικούς του είδους!

Το Διαστημοδρόμιο «Γκαγκάριν» θα είναι ανάλογο του κατασκευασμένου στην έρημο του Νέου Μεξικού διαστημοδρόμιο «Αμερική». Στο ρωσικό διαστημοδρόμιο θα στεγαστούν – ένα τερματικό για τους τουρίστες του Διαστήματος απ’ όπου… πλούσιοι τουρίστες θα μπορούν να κάνουν ένα σύντομο ταξίδι στα πάνω στρώματα της ατμόσφαιρας και να δοκιμάσουν την κατάσταση της βαρύτητας, ειδικός χώρος απογείωσης για υποτροχιακά διαστημοπλάνα, μουσεία, ατραξιόν, καθώς επίσης και ειδικοί χώροι για εκθέσεις και επιστημονικές διασκέψεις. Παράλληλα, όπως λένε ειδικοί του προγράμματος, θα είναι μέρος του συμπλέγματος » τουρισμού και αναψυχής » Yauza-Park, έκτασης 350 και πάνω εκταρίων στην τεχνιτή λίμνη Yauzskaya.


Η εταιρεία Uniparx ,που προωθεί το πρόγραμμα, σχεδιάζει να προσελκύσει τουρίστες στα υποτροχιακά Διαστημοδρόμια του Διαστημικού Στόλου του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Σε΄αυτό τον εκκεντρικό Βρετανό δισεκατομμυριούχο πριν από μερικά χρόνια ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία του πρώτου διαστημικού λιμένα. Η κατασκευή του Διαστημοδρομίου «Αμερική» του στοίχισε 209 εκατομμύρια δολάρια. Τα εισιτήρια για το διαστημικό ταξίδι, αξίας 200.000 δολαρίων τα έχουν ήδη αγοράσει σχεδόν 500 άτομα. Η πρώτη υποτροχιακή πτήση, που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2012, θα περάσει στο διαστημόπλοιο SpaceShip 2, το οποίο μοιάζει με διασυνδεδεμένα τρία αεροπλάνα. Ο Μπράνσον και τα δύο παιδιά του, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι μεταξύ των πρώτων, που θα κάνουν αυτή την πτήση.
prionokordela.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ