2012-04-13 05:47:05
Φωτογραφία για Η καταδίκη για αιμομιξία δεν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα
Ο 36χρονος Πάτρικ Στιούμπινγκ, ο οποίος καταδικάσθηκε το 2005 από τα Γερμανικά δικαστήρια σε φυλάκιση 14 μηνών επειδή είχε... αιμομικτική σχέση με την μικρότερη αδελφή του, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά, προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυριζόμενος ότι η καταδίκη του είχε παραβιάσει το δικαίωμα του σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής.

Εκδικάζοντας σήμερα την προσφυγή του, το Δικαστήριο έκρινε ότι στην περίπτωση του Στιούμπινγκ δεν υπήρξε καμία παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ότι καλώς τα γερμανικά δικαστήρια τον καταδίκασαν, δεδομένου ότι εκτός από το αξιόποινο της πράξης της αιμομιξίας δεν ελήφθησαν υπόψη και οι σημαντικοί κίνδυνοι που υπήρχαν για τα παιδιά που θα προέκυπταν από την αιμομικτική αυτή σχέση.

Το Δικαστήριο συνυπολόγισε ότι ο Στιούμπινγκ είχε περάσει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια σε ίδρυμα και ότι την μικρότερη αδελφή του την γνώρισε τον Δεκέμβριο του 2000, όταν επέστρεψε σε ηλικία 24 ετών, στην βιολογική του οικογένεια και εκείνη ήταν 16 ετών.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Δικαστήριο ωστόσο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του Στιούμπινγκ, αποδεχόμενο ότι οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αδελφών δεν είναι αποδεκτές ούτε από τον νόμο ούτε και από την κοινωνία αλλά και ότι η αιμομικτική σχέση θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις οικογενειακές δομές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ