2013-11-22 12:07:02
Φωτογραφία για ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΛΑΓΑ ΚΑΙ... ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ!
Το... τρένο του Ολυμπιακού καλείται να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του παραμένοντας σε αήττητη τροχιά!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης αντιμετωπίζει τη Μάλαγα στην Ισπανία (20:00, Novasports 2) για την έκτη αγωνιστική της πρώτης φάσης της Euroleague, με στόχο τη νίκη, ώστε να ανεβάσει το αήττητό του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο 6-0.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του για τη δύσκολη αυτή αναμέτρηση, πλην του Σέντρικ Σίμονς, καθώς και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος πονούσε στη δεξιά κνήμη είναι έτοιμος, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης παρά το ελαφρύ του διάστρεμμα, θα αντιμετωπίσει κανονικά την παλιά του ομάδα.

Όσον αφορά τη Μάλαγα, ο Χοάν Πλάθα πονοκεφαλιάζεται για τα χαμηλά ποσοστά των παικτών του από τη γραμμή των 6μ.75. Παρόλα αυτά, όλοι στο στρατόπεδο των Ισπανών θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη για να βελτιώσουν το ρεκόρ του (2-3).


Ο Θρύλος όμως έχει 14 νίκες σε ισάριθμα ματς φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και δεν σκοπεύει να σταματήσει απόψε στη Μάλαγα. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Ουνικάχα με στόχο να διευρύνουν το αήττητό τους και να φτάσουν ακόμη πιο κοντά στην πρωτιά του τρίτου ομίλου.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Σίμονς και Μαυροειδή, αλλά και τους Παπαπέτρου και Χριστοδούλου που έμειναν για λόγους τακτικής στην Ελλάδα. Γνωρίζει, δε, πως ο έλεγχος του ρυθμού είναι κλειδί για να έρθει η νίκη απέναντι σε μια ομάδα που δυσκόλεψε πολύ τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Οι Ανδαλουσιανοί του Ζοάν Πλάθα παίζουν με την... πλάτη στον τοίχο, αφού προέρχονται από δύο σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τσέμι Ουρτάσουν.

Από την πλευρά τους οι παίκτες του Ολυμπιακού, έχουν κλείσει τα αυτιά τους στα όσα ακούγονται για ρεκόρ συνεχόμενων νικών σε μία προσπάθεια να μην αποπροσανατολιστούν και χάσουν τη συγκέντρωσή τους. Σίγουρα λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο, όμως έτσι κι αλλιώς οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν πολύ από αυτό και χωρίς να υπάρχουν ρεκόρ στον ορίζοντα.

Η στατιστική σύγκριση δεν δείχνει τόσο μεγάλη υπεροχή από πλευράς Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι υπερέχουν ελαφρώς σε άμυνα (70 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο έναντι 70,2 των Ισπανών), αμυντικά ριμπάουντ (25,2 έναντι 22,2), ασίστ (18 έναντι 15,6), τάπες (5 έναντι 2,4), ευστοχία στις βολές (72,5% έναντι 68,7%) και στα τρίποντα (36,8% έναντι 32,5%), ενώ έχουν και λιγότερα λάθη (11 έναντι 11,2). Ωστόσο η Ουνικάχα υπερισχύει σε επίθεση (77,4 έναντι 76,8 ανά αγώνα), ριμπάουντ (37 έναντι 33,6) και επιθετικά ριμπάουντ (14,8 έναντι 8,4), κλεψίματα (6,8 έναντι 5,6), ευστοχία στα δίποντα (51,7% έναντι 50,5%) και συνολικά στο ranking (90,4 έναντι 88,8).

Σε ό,τι αφορά στην προϊστορία, ο Ολυμπιακός μετρά εννιά νίκες και μόλις τέσσερις ήττες απέναντι στην Ουνικάχα. Πάντως παρόλο που είναι αήττητος στο ΣΕΦ σε επτά ματς, έχει δύο νίκες σε έξι επισκέψεις στη Μάλαγα, όπου μάλιστα έχει χάσει τα τρία τελευταία ματς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ