2012-04-13 06:35:05
Φωτογραφία για Η αϋπνία υπεύθυνη για παχυσαρκία και διαβήτη
Η έλλειψη ύπνου αποσυντονίζει τον ανθρώπινο μεταβολισμό και μειώνει τον αριθμό καύσης των θερμίδων, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες επισημαίνοντας ότι, η νυχτερινή εργασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα , καθώς και τα συχνά ταξίδια κατά τις  βραδινές ώρες τείνουν να αυξάνουν την ροπή προς αυτές τις δύο ασθένειες.

Έρευνα του νοσοκομείου Brigham Women’ s Hospital της Μασαχουσέτης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Harvard της Βοστόνης μελέτησε τις επιπτώσεις της παρατεταμένης αυπνίας σε άτομα με διαταραχές στον ύπνο για ένα διάστημα 6 εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι υπάρχει σχέση της αυπνίας με την εμφάνιση διαταραχών του μεταβολισμού.

Η συνεχιζόμενη αυπνία καθώς και οι υπόλοιπες διαταραχές που παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια του ύπνου είχαν άμεσες επιπτώσεις στην αλλαγή του κανονικού ρυθμού του μεταβολισμού. Ο οργανισμός «καίει» λιγότερες θερμίδες κατά την διάρκεια του διαταραγμένου ύπνου απ΄ ότι συνήθως με αποτέλεσμα να ενισχύεται η τάση για παχυσαρκία.

Σε διάστημα ενός έτους, τα άτομα με διαταραχές στον ύπνο μπορούν να αυξήσουν το βάρος τους μέχρι και έξι κιλά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως και η συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα των ατόμων αυτών παρουσίαζε αυξητικές τάσεις μετά από κάθε γεύμα. Το πάγκρεας υπό τις συνθήκες αυτές εκκρίνει λιγότερη ινσουλίνη με αποτέλεσμα να αυξάνεται η περιεκτικότητα του αίματος σε γλυκόζη και κατά συνέπεια να εκδηλώνεται διαβήτης. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ