2012-04-13 05:58:09
Φωτογραφία για Καμπανάκι κινδύνου για οικολογική καταστροφή στη Βουλγαρία
Απρόβλεπτες συνέπειες, όχι μόνο για την τοπική οικονομία αλλά και για το περιβάλλον, μπορεί να προκαλέσει ενδεχόμενη μαζική αποχώρηση... του προσωπικού της επιχείρησης επεξεργασίας έγχρωμων μετάλλων στην πόλη Κίρτζαλι, στο κεντρικό μέρος της βουλγαρικής Ροδόπης.

Την παραπάνω προειδοποίηση απηύθυναν, σήμερα, εκπρόσωποι του συνδικάτου των μεταλλουργών του «Εργοστασίου Μολύβδου και Ψευδάργυρου», οι οποίοι εδώ και 40 ημέρες έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία διαμαρτυρίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών.

Σε περίπτωση μαζικής αποχώρησης του προσωπικού κινδυνεύουν να μείνουν δίχως επιτήρηση 150 τόνοι ισχυρό θεϊκό οξύ μαζί με μεγάλη ποσότητα ηλεκτρολυτικών διαλυτών, που χρησιμοποιούνται κατά την επεξεργασία του ψευδάργυρου. Κατά συνέπεια, οι άκρως επικίνδυνες αυτές χημικές ουσίες, αλλά και τόνοι αποβλήτων της παραγωγής μπορούν να δηλητηριάσουν το παρακείμενο φράγμα στο διασυνοριακό ποταμό Άρδα «Στουντέν Κλάντενετς», με απρόβλεπτες συνέπειες για το περιβάλλον όχι μόνο στη Νότια Βουλγαρία αλλά και στις γειτονικές χώρες (Ελλάδα και Τουρκία).


«Οι μεταλλουργοί έχουν πλήρη συνείδηση για τις πιθανές συνέπειες τυχόν μαζικής αποχώρησης του προσωπικού, αλλά η απόγνωση τους είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε από την πλευρά της η Ιβάνκα Καρακόλεβα, πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του μεγαλύτερου συνδικάτου της Βουλγαρίας ΚΝΣΒ στην ανταποκρίτρια της ΒΝΡ στην πόλη Κίρτζαλι Βάλια Απόστολοβα.

Οι εργατοϋπάλληλοι της μονάδας ραγματοποίησαν τη Μεγάλη Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, στο κέντρο της Σόφιας, για να ζητήσουν την παρέμβαση των αρχών για την ικανοποίηση του αιτήματός τους από τον ιδιοκτήτη της μονάδας Βαλεντίν Ζαχάριεφ, εξετάζουν το ενδεχόμενο να φύγουν όλοι μαζί από τη δουλειά μετά το Πάσχα, εάν δεν λάβουν τα λεφτά τους μέχρι τότε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ