2012-04-13 06:44:04
Φωτογραφία για Οι 26χρονοι δημιουργοί του Instagram που έγιναν ζάπλουτοι
Ένα δισεκατομμύριο δολάρια θα πληρώσει το Facebook για την εξαγορά του Instagram Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να επιμελούνται και να ανεβάζουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο μέσω smartphone και tablet και χρησιμοποιείται ήδη από τριάντα εκατομμύρια ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλοί διάσημοι...

Η εξαγορά έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής και για τηλέφωνα Android.

Η ιστορία που δεν γνωρίζουμε λέει πως το «ναι» των δημιουργών του Instagram, Kevin Systrom και Mike Kriege, έρχεται οκτώ χρόνια μετά το «όχι» που είχαν πει στον Mark Zuckerberg το 2004, όταν τους είχε ζητήσει να προσχωρήσουν στην ομάδα του ανερχόμενου τότε Facebook.

Είχαν πρωτοσυναντηθεί όταν ο Zuckerberg μετακόμισε στη Silicon Valley στο San Fransisco, κοντά στο Stanford όπου ο Systrom φοιτούσε στο πανεπιστήμιο.

Ο Zuckerberg είπε πως θα αφήσει το Instagram να δουλεύει ανεξάρτητα και οι χρήστες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και σε «αντίπαλα» δίκτυα όπως το Twitter. Πολλοί λένε όμως πως η συμφωνία εξαγοράς σημαίνει ουσιαστικά το τέλος της εφαρμογής.


Σε κάθε περίπτωση οι 26χρονοι δημιουργοί του Instagram θα δουν τους λογαριασμούς τους να μεγαλώνουν κατά πολλά ψηφία.

Είναι και οι δύο απόφοιτοι του Stanford αλλά δεν συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο παρά αργότερα, όταν ο Systrom έφτιαξε μία μικρή εφαρμογή για φωτογραφίες που λεγόταν Burbn. Ο Krieger ήταν από τους πρώτους χρήστες της κι έτσι γνωρίστηκαν.

Στα φοιτητικά του χρόνια ο Systrom είχε δύο κύρια ενδιαφέροντα, το..… φαγητό και τη φωτογραφία, αλλά τελικά επικεντρώθηκε στο δεύτερο, αναπτύσσοντας υπηρεσίες που διευκόλυναν το να μοιράζεται κάποιος φωτογραφίες με τους διαδικτυακούς φίλους του, ήδη από τα 18 του χρόνια.
 
24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ