2012-04-13 07:31:28
Φωτογραφία για Με βούλα οι κίνδυνοι για όσους ταξιδεύουν από την Τύμπου Ανακοίνωση χαστούκι στο ψευδοκράτος


Δεν μπορεί να διαπιστωθεί ότι οι πτήσεις από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου πληρούν τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες ασφάλειας και, ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε ταξιδεύει από το παράνομο αεροδρόμιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι δυνατόν να υπάρχουν κίνδυνοι στην ασφάλεια του ταξιδιού του, αναφέρει σε ανακοίνωση το Ιδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης-Μέσης Ανατολής-Κύπρου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε ύστερα από στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα για τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου στα κατεχόμενα από μεγάλο αριθμό Ελληνοκυπρίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο τομέας των αερομεταφορών έχει να κάνει με την ασφάλεια εκατομμυρίων ατόμων που χρησιμοποιούν το αεροπλάνο ως μεταφορικό μέσο και για τον λόγο αυτό οι αερομεταφορές υπόκεινται σε πολύ αυστηρούς κανόνες ρύθμισης και εποπτείας, τόσο από εθνικές όσο και από ευρωπαϊκές και διεθνείς εποπτικές αρχές.


''Οπως είναι γνωστό, το παράνομο αεροδρόμιο και κέντρο ελέγχου πτήσεων της Τύμπου δεν αναγνωρίζονται και δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο από κανένα αρμόδιο διεθνή οργανισμό, όπως για παράδειγμα τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς για την ασφάλεια πτήσεων EASA και EUROCONTROL'', αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι ''δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν η τεχνική υποδομή, η ικανότητα και κατάρτιση του προσωπικού, οι επιχειρησιακές διαδικασίες και η εν γένει λειτουργία του αεροδρομίου και του κέντρου ελέγχου πτήσεων συνάδουν με τους διεθνείς κανόνες ασφάλειας πτήσεων''.

Αναφέρεται ακόμη ότι είναι αμφίβολο αν πτήσεις από μη αναγνωρισμένο αεροδρόμιο, όπως αυτό της Τύμπου, έχουν ασφαλιστική κάλυψη από σοβαρούς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

''Με αφορμή τα πιο πάνω και πέραν των ηθικών, πολιτικών και άλλων λόγων, το Ιδρυμα συμβουλεύει το κυπριακό κοινό να αποφεύγει να ταξιδεύει από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου'', καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/39877 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ