2012-04-13 08:29:03
Φωτογραφία για Απορρίφθηκε για 12η φορά η αίτηση αποφυλάκισης του Μάνσον
Ένας από τους πλέον περιβόητους δολοφόνους όλων των εποχών, ο Τσαρλς Μάνσον, είδε για 12η φορά την αίτηση αποφυλάκισης του να απορρίπτεται Ο 77χρονος Μάνσον, ο οποίος εκτίει ισόβια θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης σε 15χρόνια, δηλαδή όταν θα είναι 92 ετών!

Ο Μάνσον, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αρνείται να παρευρεθεί στις ακροάσεις της επιτροπής αναστολών, δεν ήταν παρών χθες κατά την εξέταση της υπόθεσής του από την εν λόγω επιτροπή στην Πολιτειακή Φυλακή Κόρκοραν.

Οι αρχές του έχουν αρνηθεί την αποφυλάκιση με αναστολή 11 φορές ως τώρα. Η τελευταία ήταν το 2007, όταν η επιτροπή αναστολών αποφάνθηκε πως «συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους και εξακολουθεί να μπορεί να βλάψει οποιονδήποτε έρθει σε επαφή μαζί του».

Στη δεκαετία του 1960, ο Μάνσον, ένας χαρισματικός πρώην κατάδικος, είχε συγκεντρώσει μια ομάδα από φυγάδες και απόκληρους γνωστούς ως η Οικογένεια Μάνσον
. Το καλοκαίρι του 1969 έγινε ένας από τους πιο περιβόητους εγκληματίες του 20ου αιώνα όταν κατηύθυνε τους οπαδούς του για να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους θέλοντας, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, να εξωθήσει σ' ένα φυλετικό πόλεμο ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους. Μεταξύ των θυμάτων ήταν η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, η έγκυος σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Μαχαιρώθηκε 16 φορές από μέλη της «Οικογένειας Μάνσον» τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Αυγούστου 1969. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν με μαχαίρια ή σφαίρες εκείνη τη νύκτα στο σπίτι της Τέιτ από τους οπαδούς του Μάνσον. Τη επόμενη νύκτα η ομάδα του Μάνσον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους Λίνο και Ρόζμαρι Λαμπιάνκα. 
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ