2013-11-23 18:57:03
Φωτογραφία για «ΠΕΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΟΛΕΜΠΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ»
Τελείως διαφορετική θα ήταν η ζωή του Χοσέ Χολέμπας, αν είχε κρατήσει την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού και της Eθνικής Ελλάδας άλλαξε... πλεύση όταν τον πλησίασαν από τη Βικτόρια Καλ και του ζήτησαν να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και από τότε η καριέρα του πήρε ανοδική πορεία.

Γι’ αυτό και στο μικρό βαυαρικό κλαμπ είναι περήφανοι για τον παίκτη του Θρύλου, όπως τόνισε και ο πρόεδρός του σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 ετών από την ίδρυσή του.

Ο Φριτς Βιλ, όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του ο "Γαύρος" έγραψε βιβλίο 150 σελίδων για τα την ιστορία της Βικτόρια Καλ του Μάιν, όπως είναι το πλήρες όνομα του σωματείου, που αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Γερμανίας. Και ο Χοσέ Χολέμπας αποτελεί ένα ειδικό κεφάλαιο, αφού αποτελεί τον πιο αναγνωρισμένο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο στερέωμα.


Ο 29χρονος αριστερός μπακ έπαιξε ήδη στο Euro 2012 και ετοιμάζεται να πατήσει και τα γήπεδα της Βραζιλίας για το Μουντιάλ 2014 «Μετά από επίμονη προσπάθεια του τότε προπονητή μας, Αντόνιο Αμπρουτσέζε, πείσαμε τον Χολέμπας να έρθει στη Βικτόρια και να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Βιλ στον ραδιοφωνικό σταθμό "Primavera24" και συνέχισε:

«Επέστρεψε κάνοντας εντυπωσιακά πράγματα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της σεζόν 2005-2006 στη Λαντεσλίγκα.

Ετσι τον είδαν από τη Μόναχο 1860 και τον απέκτησαν με μεταγραφή. Κάτω από τις οδηγίες του Εβαλντ Λίνεν, ο Χολέμπας έχτισε πολύ σωστά την καριέρα του και μετά πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Τον είδαμε να αγωνίζεται στο περασμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μας έκανε πολύ χαρούμενους το γεγονός».

Πραγματικά ο Χολέμπας είχε παρατήσει το ποδόσφαιρο την εποχή που αγωνιζόταν στην Ασάφενμπουργκ, λόγω προσωπικών προβλημάτων, αφού δεν ήταν εύκολο να συνδυάσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Τελικά, όμως, βρήκε μια ζεστή αγκαλιά στη Βικτόρια Καλ και η επιστροφή του στη δράση δεν του βγήκε σε κακό. Το αντίθετο μάλιστα, και πλέον καρπώνεται ποικιλοτρόπως τα οφέλη της…
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ