2012-04-13 11:22:59
Φωτογραφία για Ετοιμάζεται απόβαση στο υπ. Οικονομικών μετά τις εκλογές
Τα έσοδα ήταν κι εξακολουθούν να αποτελούν τον υπ αριθμόν έναν πονοκέφαλο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Οι πληροφορίες θέλουν το δεύτερο τρίμηνο να πηγαίνει το ίδιο άσχημα με το πρώτο και στο υπουργείο Οικονομικών να αναρωτιούνται τι τελικώς θα μπορούσε να είναι αυτό που θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση.

Η προοπτική της αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ενώ έχει συζητηθεί πολλάκις τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο.

Το πιθανότερο να είναι ένα από τα πρώταprojects, που θα κληθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το οποίο προετοιμάζεται να γίνει είναι τελικώς κάτι άλλο.

Συγκεκριμένα, αυτό το οποίο προωθείται είναι μια «γενική απόβαση» ευρωπαίων τεχνοκρατών στο υπουργείο Οικονομικών, που θα αναλάβουν να «τρέξουν» όλο τον υπηρεσιακό μηχανισμό. Πρόκειται για το γνωστό γερμανικό σχέδιο, το οποίο επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο, αλλά εξαιτίας του θορύβου που είχε προκαλέσει τότε η διαρροή του, αναβλήθηκε γι αργότερα.

Η κακή πορεία των εσόδων έκτοτε, όμως, φαίνεται να επισπεύδει την εφαρμογή του, τώρα.

Οπότε το νέο οικονομικό επιτελείο που θα εγκατασταθεί στο μέγαρο της πλατείας Συντάγματος μετά τις 6 Μαΐου, θα πρέπει μαζί του να εγκαταστήσει και το κλιμάκιο των ξένων που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ