2012-04-13 11:30:04
Φωτογραφία για Πόρισμα καταπέλτης των εισαγγελέων για τον Άκη Τσοχατζόπουλο
Χρήματα από προμήθειες που κατέληξαν σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, απίστευτα ποσά σε off shore, όπως και αγορές περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούντα , μαζί με αρκετά άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, περιλαμβάνονται στα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Στο 103 σελίδων πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση που δρούσε επί δώδεκα έτη, από το 1998 μέχρι και το 2010, και την οποία συνέστησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Στην οργάνωση κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ο εξάδελφός του, Νικόλαος Ζήγρας, η λογίστρια του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, οι επιχειρηματίες, Αστέριος Οικονομίδης και Γεώργιος Σαχπατζίδης και άλλα πρόσωπα, με σκοπό το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, από τα ποσά που έλαβε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Το παράνομο πολιτικό χρήμα από την αγορά των πυραύλων TOR-M1 ανέρχεται σύμφωνα με το πόρισμα στο ποσό των 16.200.000 ελβετικών φράγκων, από τις συμβάσεις «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών 1» ανέρχεται στα 2.960.000 ελβετικά φράγκα και από τη σύμβαση των υποβρυχίων στα 2.960.000 ελβετικά φράγκα. Στο πόρισμα υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για την διαδρομή του «μαύρου χρήματος» μέσω off shore, για τις οποίες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ιδιοκτήτης τους ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε μετρητά δόθηκαν 11.582.000 δολάρια, 11.4441.000 ευρώ και 6.976.000 δολάρια, συνολικά 22 εκ. ευρώ , που έφθασαν στις εταιρείες του κ. Τσοχατζόπουλου. Στις περισσότερες εταιρείες αντιπρόσωπος είναι ο ξάδελφός του και επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση Ν. Ζήγρα.

Γίνεται επίσης ευθέως λόγος για ξέπλυμα χρήματος μέσω της αγοράς μεγάλης αξίας ακινήτων. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι με ποσά προερχόμενα από «μίζες» αγόρασε:

-Μεζονέτα 402 τμ στο Κολωνάκι μέσω offshore την 1/6/98 (το οποίο φέρεται να πούλησε εικονικά στον Αστέριο Οικονομίδη ο οποίος το μεταβίβασε στη συνέχεια στην Αρετή Τσοχατζοπούλου)

- Μονοκατοικία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 29/11/99

-Αίθουσα 964 τμ στη Λ. Κηφισίας στις 18/11/99

- Αίθουσα 1000 τμ στη Λ. Κηφισίας στις 18/11/99

- 22 θέσεις παρκινγκ στην παραπάνω διεύθυνση

- Ακίνητο στην Κυψέλη στις 17/2/2000

- Διαμέρισμα 60 τμ στην Κυψέλη στις 28/6/04

- Διαμέρισμα 142 τμ στην Κυψέλη στις 28/6/04

Το συμπέρασμα του πορίσματος είναι ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος και οι συνεργάτες του συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και για την πραγμάτωση του σκοπού τους ίδρυσαν 3 off shore εταιρείες , τις Bluebel, Nobilis kai Torcaso μέσω των οποίων προέβησαν σε σειρά παράνομων πράξεων. Εταιρείες των οποίων πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν πάντοτε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Οι εισαγγελείς θεωρούν επίσης ότι «όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι ύποπτα φυγής από το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα διαπιστώσουν ότι τα συγκεντρωθέντα σε βάρος τους στοιχεία από τη δικαιοσύνη θα μπορούσαν να κριθούν ικανά να τους οδηγήσουν στη φυλακή».

Τα ανωτέρω, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ισχύουν και για «την Αρετή Τσοχατζοπούλου της οποίας η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί, αλλά αναφέρεται ότι επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλ και ότι «έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Η Αρετή Τσοχατζόπουλου διέψευσε πάντως τις χθεσινές αναφορές σε ράβδους χρυσού που βρέθηκαν στην ιδιοκτησία της και υποστήριξε ότι πρόκειται για δέκα φύλλα χρυσού βάρους 99 γραμμαρίων το καθένα, συνολικής αξίας 29.00 ευρώ, ενώ για τις χρυσές λίρες που βρέθηκαν υποστηρίζει ότι ήταν του 1935 και τις χαρακτηρίζει «κειμήλια « που της άφησε ο παππούς της. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ