2012-04-13 13:08:10
Φωτογραφία για Το φετινό Πάσχα θα είναι το πιο φτωχό της τελευταίας δεκαετίας...
Πτώση κατά 15% παρουσιάζει σε σύγκριση με πέρσι το λιανικό εμπόριο και 10% το εμπόριο τροφίμων-ποτών κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου! Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), τόσο ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, όσο και ο Δείκτης Όγκου στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση σε σύγκριση με πέρυσι κατά περίπου 15%.

Αναλυτικότερα, ανά κλάδο έχουμε μείωση στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων κατά 4-7%, στα μικρά καταστήματα τροφίμων και ποτών 9-12%, στα πολυκαταστήματα 11-13%, στα καταστήματα καλλυντικών 15-17%, στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης 18-21%, στα καταστήματα εποχιακών δώρων 12-15%.

Ο συνολικός τζίρος της πασχαλινής αγοράς κυμαίνεται ετησίως στα περίπου 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 600 εκ. ευρώ αφορούν στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Ο φετινός τζίρος της πασχαλινής αγοράς υπολογίζεται ότι περιορίστηκε στα 4,5 δισ. ευρώ και ο τζίρος των τροφίμων μειώθηκε σε λιγότερο από 570 εκ. ευρώ.

Η πτώση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν δεν δεν είχαν μειωθεί οι τιμές κατά περίπου 10% γενικά και κατά 12% ειδικά στο πασχαλινό τραπέζι.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Πού έδυ Σου το κάλλος;»...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Πού έδυ Σου το κάλλος;»...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ