2013-11-28 08:38:11
Φωτογραφία για Ηττήθηκε στο Παρίσι ο Ολυμπιακός, πάει για την πρόκριση με την Άντερλεχτ
Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρις εσχάτων στο «Παρκ Ντε Πρενς» και επιχείρησε να πάρει από απόψε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο Καβάνι και η Μπενφίκα (.σ.σ.: νίκησε 3-2 στην έδρα της Άντερλεχτ) του χάλασαν τα σχέδια.

Η ομάδα του Μίτσελ κοίταξε στα μάτια την Παρί Σεν Ζερμέν, στον μεταξύ τους αγώνα, για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου, ωστόσο ο Ουρουγουανός στράικερ με γκολ στο 90’ διαμόρφωσε το 2-1 για το συγκρότημα του Μπλαν, που εξασφάλισε με αυτό το «τρίποντο» την πρωτιά.

Πάντως η ομάδα του Μίτσελ με νίκη, την τελευταία αγωνιστική στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», κόντρα στην αδιάφορη Άντερλεχτ θα «σφραγίσει» την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και θα συνεχίσει την αξιόλογη πορεία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Ιμπραϊμοβιτς μόλις στο 7' ενώ ο Κώστας Μανωλάς ισοφάρισε στο 80'. Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες αγωνίστηκε  στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί, λόγω αποβολής του Βεράτι.


Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν και δέχθηκε γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο

 δεκάλεπτο. Στο 7’ ο Καβάνι άνοιξε τη μπάλα για τον Φαν ντερ Βίλ. 

Ο Ολλανδός γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος νίκησε τον Ρομπέρτο και σημείωσε το 1-0, στο ματς που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές του Champions League. 

Ουσιαστικά η Παρί εκμεταλλεύτηκε την πρώτη της καλή ευκαιρία, από τις δύο που είχε στο πρώτο μέρος. Η δεύτερη καταγράφηκε στο 40’, όταν ο Καβάνι μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού από τα δεξιά και έκανε το σουτ, όμως ο Ρομπέρτο απομάκρυνε τον κίνδυνο. 

Για τον Ολυμπιακό που στάθηκε αρκετά καλά στο πρώτο μέρος, οι επιθετικές προσπάθειες είχαν αποδέκτη και εκτελεστή τον Μήτρογλου. Στο 5’ ο Έλληνας φορ σούταρε άουτ από πλάγια θέση, ενώ στο 12’ έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει. 

Ο Κάμπελ έκανε ωραία μπαλιά, ο Μήτρογλου πλάσαρε και ο Σιρίγκου απομάκρυνε σε κόρνερ. Η τρίτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 34’. Ο φορ του Ολυμπιακού επιχείρησε να νικήσει και πάλι τον κίπερ των Γάλλων, ο οποίος κράτησε το μηδέν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Στο πρώτο λεπτό ο Μάρκο Βεράτι τράβηξε τον Φουστέρ από τη φανέλα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Παρί με δέκα παίκτες. 

Αυτή η εξέλιξη έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να παίξει πιο επιθετικά. Ο Μίτσελ πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο τους Βάις και Κάμπελ, ενώ στον πάγκο έμειναν οι Σαλίνο και Μπονγκ, δείχνοντας πως θέλει να «χτυπήσει» το ματς. 

Παρ’ όλα αυτά οι δύο πρώτες πιο σημαντικές ευκαιρίες είχαν πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Στο 51’ ένα ξερό σουτ του Σουηδού ανάγκασε τον Ρομπέρτο να απομακρύνει ενστικτωδώς, ενώ δέκα λεπτά μετά ο σούπερ σταρ της Παρί έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτάσει στην περιοχή της Παρί, χωρίς να κάνει τελικές ευκαιρίες. Στην πρώτη της μεγάλη στιγμή η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πετύχει γκολ!

Από το κόρνερ του Χολέμπας η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Σιρίγκου απέκρουσε ασταθώς και ο Μανωλάς με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1. 

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει για να πετύχει και το γκολ της νίκης, όμως στάθηκε άτυχος. 

Στο 90’ ο Καβάνι πήρε την κάθετη από τον Λούκας και με πλασέ νίκησε τον Ρομπέρτο διαμορφώνοντας το τελικό Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1.

(Τα γκολ του αγώνα)

Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1

Γκολ: 8' Ιμπραϊμοβιτς (Παρί) - 80' Μανωλάς (Ολυμπιακός), 90' Καβάνι (Παρί)

Κίτρινες: Βεράτι (Παρί), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Φαν Ντερ Βιλ (Παρί), Ματουίντι (Παρί), Τσόρι (Ολυμπιακός), Μανιάτης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες: Βέράτι (46' δεύτερη κίτρινη)

Παρί (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Αλέξ, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς (79' Μαρκίνιος), Λαβέτσι (50' Ραμπιό).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57' Τσόρι Ντομίνγκες), Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ (46' Βάις), Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77' Σαβιόλα), Χολέμπας, Φουστέρ, Μήτρογλου.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Παρί Σεν Ζερμέν 13

Ολυμπιακός 7

Μπενφίκα 7

Άντερλεχτ 1

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)

Ολυμπιακός - Άντερλεχτ

Μπενφίκα - Παρί

 

Το live του αγώνα:

Τέλος του αγώνα: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από την Παρί, ωστόσο με νίκη επί της Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκη» εξασφαλίζει την πρόκριση.

90': Γκολ για την Παρί Σεν Ζερμέν: Σκόρερ ο Καβάνι, ο οποίος μετά από ασίστ του Λούκας, φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και πλασάρει τον Ρομπέρτο, κάνοντας το 2-1.

Σχόλιο: Η Μπενφίκα παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο Βέλγιο κόντρα στην Άντερλεχτ. Το σκορ πλέον είναι 3-2 υπέρ των αετών της Λισαβόνας.

85': Αλλαγή για την Παρί: Ο Μόουρα θα περάσει στη θέση του Ματουιντί.

Σχόλιο: Επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο ο Μήτρογλου, αν και δείχνει ότι πονάει.

82': Κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό: Ο Μανιάτης κιτρινιζεται και συμπληρώνει κάρτες και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Άντερλεχτ.

80: ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Μανωλά: Ο Χολέμπας εκτελεί κόρνερ και μετά από κάποιες κόντρες μέσα στην περιοχή, αποδέκτης της μπάλας γίνεται ο Μανωλάς, ο οποίος με κοντινό πλασέ ισοφαρίζει για τον Ολυμπιακό.

Σχόλιο: Ο Μήτρογλου είναι εκτός γηπέδου, καθώς έχει τραυματιστεί.

78': Αλλαγή για την Παρί: Ο Ιμπραΐμοβιτς βγαίνει και τη θέση του παίρνει ο Μαρκίνιος.

77': Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Κάμπελ δίνει τη θέση του στον Σαβιόλα.

Σχόλιο: Η Άντερλεχτ ισοφαρίζει την Μπενφίκα, κάνοντας το 2-2 στις Βρυξέλλες.

72': Ευκαιρία για την Παρί: Ο νεοεισελθών Ραμπιό σουτάρει αλλά ο Ρομπέρτο πέφτει στη γωνία του και διώχνει σε κόρνερ.

71': Κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό: Τη βλέπει ο Βάις, για κράτημα στον Μότα.

Σχόλιο: Ο Ολυμπιακός πιέζει αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ανησυχήσει τον Σιρίγκου στο β΄μέρος.

66': Κίτρινες κάρτες σε Παρί και Ολυμπιακό: «Κιτρινίζονται» οι Ματουιντί και Τσόρι για τη μεταξύ τους αψιμαχία.

66': Κίτρινη κάρτα στην Παρί: Την αντικρίζει ο Φαν Ντερ Βιλ για φάουλ σκληρό μαρκάρισμα στον Βάις.

Σχόλιο: Το παιχνίδι μετά την αποβολή του Βεράτι έχει γυρίσει... τούμπα. Πιο συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, πιέζουν την Παρί. Έχει ανοίξει το παιχνίδι.

57' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σαλίνο περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου και τη θέση του παίρνει ο Τσόρι. Στο δεξί άκρο της άμυνας περνάει ο Μανιάτης, με τον Τσόρι να περνάει στο κέντρο.

Ο Σαλίνο σε μία μονομαχία του με τον Λαβέτσι

51': Ευκαιρία για την Παρί: Ο Ιμπραϊμοβιτς εκτελεί με δύναμη το φάουλ, ωστόσο ο Ρομπέρτο με μία εκπληκτική επέμβαση αποσοβεί το δεύτερο γκολ.

Σχόλιο: Η Μπενφίκα κάνει την ανατροπή και παίρνει το προβάδισμα με 2-1 σκορ.

49': Αλλαγή για την Παρί. Ο Λαβέτσι βγαίνει και τη θέση του παίρνει ο Ραμπιό.

49': Κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό: Την αντικρίζει ο Μανωλάς για φάουλ στον Λαβέτσι.

46': Κόκκινη κάρτα για την Μπενφίκα: Ο Βεράτι τραβάει τον Φουστέρ από τη φανέλα και παίρνει δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ο Μανιάτης σε μία αμυντική του προσπάθεια

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Βάις πέρασε στη θέση του Μπονγκ.

Ημίχρονο στο παιχνίδι. Οι πρωταθλητές Γαλλίας πάνε στα αποδυτήρια με 1-0 σκορ, χάρη στο γκολ του Ιμπραϊμοβιτς.

40': Μεγάλη ευκαιρία για την Παρί: Ο Καβάνι μπαίνει από δεξιά και πραγματοποιεί το σουτ, ωστόσο ο Ρομπέρτο με μία δύσκολη επέμβαση, διώχνει τον κίνδυνο για την εστία του.

34': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό: Ο Μήτρογλου γίνεται αποδέκτης της μπάλας ωστόσο το κοντινό πλασέ του δεν μπορεί να νικήσει τον Σιρίγκου που πέφτει στη γωνία του και αποκρούει την μπάλα.

Οι φίλοι των Πειραιωτών παρακολουθούν με αγωνία το παιχνίδι

32': Έχει τραυματιστεί ο Σάμαρης και ο Εντινγκά κάνει ζέσταμα. Πάντως ο Έλληνας μέσος συνεχίζει στο ματς.

Σχόλιο: Η Μπενφίκα ισοφαρίζει την Άντερλεχτ στο 34' με τον Μάτιτς. 1-1 είναι το σκορ πλέον στο Βέλγιο.

26' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό: Ο Μήτρογλου επιχειρεί το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο Σιρίγκου διώχνει σε κόρνερ.

Ο Μπονγκ μαρκάρει τον Καβάνι

24': Ευκαιρία για την Παρί: Ο Καβάνι σουτάρει από τα δεξιά ωστόσο η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα.

Σχόλιο: Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και φαίνεται να ισορροπεί κάπως το ματς.

Σχόλιο: Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Άντερλεχτ ανοίγει το σκορ κόντρα στην Μπενφίκα, στο Βέλγιο.

12': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό: Ο Κάμπελ με ωραία μπαλιά βρίσκει τον Μήτρογλου, ο οποίος πιάνει το πλασέ με τη μία, ωστόσο ο Σιρίγκου είναι σε ετοιμότητα, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Η φάση του γκολ της Παρί

8': Γκολ η Παρί: Ο Καβάνι τροφοδοτεί τον Φαν Ντερ Βίλ, εκείνος με τη σειρά του γυρίζει με τη μία στον Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος πλασάρει από κοντά τον Ρομπέρτο και ανοίγει το σκορ.

Σχόλιο: Οι γηπεδούχοι πιέζουν από την αρχή ψηλά τον Ολυμπιακό.

1': Ο Ιμπραϊμοβιτς έκανε επικίνδυνη σέντρα και ο Ρομπέρτο έδιωξε με γροθιές.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πριν το ξεκίνημα του ματς

Το παιχνίδι στο «Παρκ Ντε Πρενς» ξεκίνησε με τους ερυθρόλευκους να είναι στη σέντρα. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό!

Φωτογραφίες: intime.gr

Παπαφιλιππάκης-Ανδρέας Αθανασούλης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ