2012-04-13 15:19:05
Φωτογραφία για Πυρ και μανία η Αθήνα με τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα
Τα πυρά της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Νομαρχιακή Επιτροπή του κινήματος στην Αχαΐα, καθώς τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και οι στενοί του συνεργάτες, που έχουν το γενικό πρόσταγμα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, αποδίδουν στο καθοδηγητικό όργανο στο νομό ευθύνες, σε ότι αφορά στους χειρισμούς για τη στελέχωση του συνδυασμού.

Η σταγόνα που έχει ξεχειλίσει το ποτήρι ωστόσο έχει να κάνει με τα όσα διαδραματίζονται γύρο από την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως οι χειρισμοί που έχουν γίνει από τη Νομαρχιακή αγγίζουν τα όρια του ερασιτεχνισμού.

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου από το γεγονός πως το καθοδηγητικό όργανο στην Πάτρα με τους χειρισμούς του, επέτρεψε ακόμα και σε πρόσωπα στα οποία ποτέ δεν έγινε κρούση για να μπουν στο ψηφοδέλτιο, αλλά πολύ περισσότερο σε άτομα που σε άλλες εποχές ούτε έξω από την πόρτα των γραφείων δεν θα περνούσαν, να κάνουν «παιχνίδι» και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις να εμφανιστούν πως «έριξαν πόρτα» στην ηγεσία του κινήματος.


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα κατηγορείται από την Αθήνα, πως σε ορισμένες περιπτώσεις οι χειρισμοί της ξέφυγαν από τη σφαίρα του ερασιτεχνισμού και άγγιξαν τα όρια των περίεργων τακτικών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το βράδυ της περασμένης Τρίτης στενός συνεργάτης πρωτοκλασάτου υπουργού που έλκει την καταγωγή του από την Πάτρα και συντάχθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «δεν είναι δυνατόν να στέλνει η Νομαρχιακή στην Αθήνα ονόματα τα οποία στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως είχαν κώλυμα, όπως στην περίπτωση του αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλου. Αυτά τα ονόματα μπήκαν για να μπουν».

Η Ιπποκράτους τα «έχει» μαζεμένα στη Νομαρχιακή Επιτροπή από καιρό, καθώς η αίσθηση που υπάρχει είναι, πως γενικά τα στελέχη της δεν πάλεψαν όσο θα έπρεπε ούτε κατά την διαδικασία του στησίματος των καλπών για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Οι νέοι ένοικοι των κομματικών γραφείων στην Αθήνα υποστηρίζουν, πως εάν δεν δούλευαν προς την κατεύθυνση διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών πρόσωπα που δεν κατείχαν κομματικό πόστο, τα αποτελέσματα στην Αχαΐα θα ήταν τραγικά σε ότι αφορά τον αριθμό των καλπών που θα ‘ χαν στηθεί αλλά και την προσέλευση.

«Μουρμούρες» και για περιφέρεια

Τα βέλη της Ιπποκράτους δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην αιρετή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, καθώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δεχθεί πως δεν είναι δυνατόν τουλάχιστον δυο με τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι με αποδοχή και αναγνωρισημότητα να μην μπορούν να μπουν στο ψηφοδέλτιο.

Η Αθήνα θεωρεί πως η κατάσταση μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρέπει να έχει «μαζευτεί», γιατί μετά τα πράγματα θα είναι μη αναστρέψιμα με αποτέλεσμα οι επιλογές για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου να είναι τέτοιες, που θα παραπέμπουν απλά σε λογικές πως κάποια άτομα μπήκαν για να μπουν.

Γκρίνια για Παπανδρέου

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαϊα προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργήθηκε στην Πάτρα είναι το γεγονός ότι τα τηλέφωνα των πολιτικών γραφείων «άναψαν», με δεδομένους έως εκείνη την ώρα ψηφοφόρους του κινήματος να γνωστοποιούν την απόφασή τους να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή να μην πάνε στην κάλπη.

Αναταράξεις προκάλεσε η υποψηφιότητα Παπανδρέου και σε επίπεδο κομματικού μηχανισμού, καθώς ακόμα και τα λίγα στελέχη που είχαν μείνει για να βοηθήσουν στον πηγαιμό προς τις κάλπες, πάγωσαν και επαναπροσδιορίζουν τη στάση τους.
patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ