2012-04-13 15:54:27
Φωτογραφία για Όταν ήθελαν να χάσουν οι ομάδες
Με αφορμή το παιχνίδι της Μαρσέιγ με την Μονπελιέ το Sport24.gr θυμάται περιπτώσεις που οι οπαδοί ήθελαν να χάσει η ίδια τους η ομάδα, από το να βγει κερδισμένη η μισητή αντίπαλος και όχι μόνο 

Στον επαγγελματικό αθλητισμό σκοπός είναι το κέρδος και η νίκη (ή ανάποδα για τους φιλάθλους-οπαδούς), υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που τα πράγματα είναι λίγο... διαφορετικά. 

Με αφορμή την ήττα της Μαρσέιγ με 1-3 στην έδρα της από την Μονπελιέ, που έφερε τους φιλοξενούμενους τρεις πόντους πάνω από τη μισητή Παρί Σαν Ζερμέν, το Sport24.gr θυμάται περιπτώσεις ομάδων με ανάλογο... κίνητρο. 

  Λάτσιο  - Ίντερ: Μία περίεργη ιστορία

Οι γηπεδούχοι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο υποδέχθηκαν τους "νερατζούρι" γνωρίζοντας ότι αν τους κόψουν βαθμούς τότε η μισητή εχθρός Ρόμα αγκάλιαζε το πρωτάθλημα! Αντίθετα, με "διπλό" η Ιντερ πολύ δύσκολα θα έχανε τον τίτλο στις δύο αγωνιστικές που απέμεναν καθώς είχε ευνοϊκό πρόγραμμα.


Πριν το ματς όλοι οι άνθρωποι της Λάτσιο δήλωναν πως θα χτυπούσαν τον αγώνα. Ωστόσο με το που άρχισε η αναμέτρηση, οι οπαδοί της είχαν άλλη άποψη! Αποδοκίμαζαν κάθε επιθετική προσπάθεια της ομάδας τους, ενθαρρύνοντας παράλληλα την Ίντερ να σκοράρει.

Χαρακτηριστικό είναι πως όταν οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, το Ολίμπικο "σηκώθηκε" στο πόδι από τους πανηγυρισμούς των "λατσιάλι"! Τελικά η Ίντερ νίκησε 0-2 κατακτώντας στη συνέχεια το σκουτέντο, με τους παίκτες της Λάτσιο να παραδέχονται μετά το ματς πως ήταν αδύνατο να μην επηρεαστούν από το κλίμα στις εξέδρες που απαιτούσε... ήττα!  Διαλέχτε!

Πάμε στο 1998 και στο Tiger Cup όπου το μεγάλο φαβορί Βιετνάμ τερματίζει δεύτερο στον όμιλο του. Αποτέλεσμα ήταν ο νικητής του αγώνα ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Ινδονησία να έπαιρνε την πρώτη θέση στον άλλον όμιλο και να έπεφτε πάνω στους Βιετναμέζους.

Αυτό οδήγησε στο να μετατραπεί η μεταξύ τους αναμέτρηση σε... παρωδία. Στο α' ημίχρονο δεν έγινε ούτε μία τελική προσπάθεια κάτι που προκάλεσε τις έντονες συστάσεις του διαιτητή του αγώνα ώστε να μην διακωμωδήσουν το άθλημα στην επανάληψη. Κάπως έτσι με... βαριά καρδιά σημείωσαν από ένα τέρμα, για να φτάσουμε στο φινάλε όπου δράση ανέλαβε ο Μουρσίντ Εφέντι της Ινδονησίας.

Λίγα δεύτερα πριν το τέλος και των καθυστερήσεων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του δίνοντας την νίκη με 2-1 στην Ταϊλάνδη, γλιτώνοντας παράλληλα την Ινδονησία από το Βιετνάμ! Ωστόσο στα ημιτελικά η ομάδα του δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στην Σιγκαπούρη η οποία κατέκτησε το κύπελλο στον τελικό απέναντι στους Βιετναμέζους.Δανία - Σουηδία: ΣυμμαχίαΣτο Euro 2004 και στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, Δανία και Σουηδία ήξεραν πως με το 2-2 στο μεταξύ τους ματς θα πέρναγαν και οι δύο, ανεξάρτητα από τι θα έκανε η Ιταλία στο άλλο παιχνίδι.

Αποτέλεσμα; Η Δανία και η Σουηδία να έρχονται ισόπαλες με 2-2.Έχασαν αλλά κέρδισαν τον ΛεΜπρονΤην επιλογή της ήττας όμως την συναντάμε και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού όπου ομάδες του ΝΒΑ χάνουν συχνά επίτηδες, για να έρθουν τελευταίες στην κατάταξη και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαλέξουν πρώτες στα ντραφτ. Ο Τζον Λούκας, προπονητής των Καβαλίερς, παραδέχθηκε ότι το έκαναν τη σεζόν 2002/03 για να πάρουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς!

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ