2012-04-13 16:21:28
Φωτογραφία για Έτοιμος για νέα αρχή
Ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του πρωταθλήματος, έχει ήδη ξεκινήσει τις κινήσεις του για την δημιουργία μιας νέας, πανίσχυρης ομάδας. Οι αποχωρήσεις παικτών, το φιλικό διαζύγιο με τον Καλμαζίδη, ο πολύτιμος χρόνος που κερδήθηκε και το σκεπτικό της διοίκησης.

Δεν κατάφερε να υπερασπιστεί κανέναν από τους περσινούς του τίτλους ο Ολυμπιακός κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι απέτυχαν να φτάσουν στους τελικούς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και έτσι μοιραία η αγωνιστικής περίοδος δεν έκρυβε συγκινήσεις ανάλογες με την προηγούμενη, όταν και ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τα πάντα εντός συνόρων.

Οι λόγοι της ανομβρίας των τίτλων είναι λίγο - πολύ γνωστοί αλλά "κρύβονται" κυρίως πίσω από την ορθή απόφαση της διοίκησης για την οικονομική εξυγίανση του τμήματος. Από εκεί ξεκίνησαν όλα και σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά λάθη (που αφορούν βασικά τις επιλογές ξένων παικτών), τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της χρονιάς και την ανοχή της Πολιτείας (αλλά και της ερυθρόλευκης διοίκησης) στην κωμικοτραγική υπόθεση του Ηρακλή, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.


Ας μην επαναλαμβανόμαστε όμως. Ό,τι έγινε, έγινε.

Στον Ολυμπιακό βλέπουν πλέον την επόμενη μέρα και έχουν ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες. Διότι οι Πειραιώτες είναι μια ομάδα απαλλαγμένη από οικονομικά άγχη και το μέλλον του τμήματος βόλεϊ μοιάζει ευοίωνο σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες ομάδες.

Έτσι αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τον Φοίνικα Σύρου για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει κατευθείαν ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν.

Ο Φιγκερόα απομακρύνθηκε, ο Νοβότνι το ίδιο, ενώ αμφίβολο είναι το μέλλον του Χιμένες ο οποίος παράλληλα τραυματίστηκε και χάνει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

Σε συνδυασμό υπήρξε και η απόφαση για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή των τίτλων, Γιάννη Καλμαζίδη. Μια απόφαση που εξέπληξε αρκετό κόσμο, αφού ήταν μάλλον απρόσμενη και χωρίς πρώτα να έχουν διαφανεί "σύννεφα" στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Και πράγματι δεν υπήρχαν! Ολυμπιακός και Καλμαζίδης χώρισαν φιλικά και μέσα σε πολύ καλό κλίμα, δίχως την παραμικρή ένταση. Άλλωστε κανείς δεν έκλεισε καμία πόρτα και στο μέλλον μπορεί να υπάρξει ξανά συνεργασία του συλλόγου με τον επιτυχημένο Έλληνα τεχνικό. Αμφότεροι έμειναν ευχαριστημένοι από την 3ετή συνολικά συνύπαρξή τους και προχώρησαν σε φιλικό διαζύγιο.

Βασικός λόγος στην ουσία δεν υπήρχε, αλλά πολλές μικρές λεπτομέρειες που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να θεωρούν πως σε αυτή την φάση έκλεισε ένα κύκλος και θα πρέπει να υπάρξει ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.

Οι διοικούντες το τμήμα προχώρησαν γρήγορα σε αυτές τις κινήσεις και αυτό που κέρδισαν ήταν πολύτιμο χρόνο για να ξεκινήσουν από την αρχή το "χτίσιμο" της ομάδας. Με έξτρα πλεονέκτημα ότι ήδη υπάρχει ένας καλό κορμός Ελλήνων παικτών!

Οι Πειραιώτες δεν περίμεναν τη λήξη του πρωταθλήματος για να πάρουν αποφάσεις και τώρα με τη ολοκλήρωση αυτού θα είναι στην γραμμή εκκίνησης για να φέρουν τους κατάλληλους ανθρώπους στο Λιμάνι και να στελεχώσουν την ομάδα με τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε έμψυχο δυναμικό και τεχνικό επιτελείο.

Ο Ολυμπιακός έχει όλο το μέλλον μπροστά του και πλέον πολύ χρόνο για να γίνουν οι σωστές κινήσεις που θα φέρουν την ομάδα σε θέση ισχύος σε σχέση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές. Στην ευχέρεια των ερυθρολεύκων είναι να το εκμεταλλευτούν πηγή: redplanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ