2012-04-13 17:46:36
Φωτογραφία για Ένα διαστημόπλοιο στην καρδιά του Λας Βέγκας
Εικόνες ενός σχεδίου που εγκαταλείφθηκεΑποκαλύφθηκαν στο διαδίκτυο τα σχέδια που είχαν στο παρελθόν εγκαταλειφθεί για την κατασκευή σε φυσικό μέγεθος διαστημοπλοίου από το Star Trek στο Λας Βέγκας.

Εκτιμάται πως θα κόστιζε 150 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργηθεί το «Enterprise», μαζί με εστιατόριο, θεματικό πάρκο, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις.

Ο άνθρωπος πίσω από το σχέδιο αυτό είναι ο Gary Goddard, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου. «Η ιδέα μου ήταν να κάνω κάτι τόσο μεγάλο και επικό που θα πυροδοτούσε τη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», δηλώνει.

Το σχέδιο αναπτύχθηκε το 1992 στο πλαίσιο διαγωνισμού για την αλλαγή και ανανέωση του κέντρου του Λας Βέγκας.

«Θα ήταν ένα 8ο θαύμα του κόσμου με ένα μνημείο που θα έπαιρνε τη θέση του δίπλα σε άλλα μνημεία του κόσμου που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί», προσθέτει ο Goddard.

«Θα ήταν ορατό από τα αεροπλάνα, καθώς πλησιάζουν για να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας, τέτοιο θα ήταν το μέγεθός του!»


Στο σκίτσο που ακολουθεί το Enterprise τοποθετείται δίπλα σε γνωστά μνημεία του κόσμου ώστε να καταδειχθεί το μέγεθός του. Είναι χαρακτηριστικό πως εμφανίζεται ψηλότερο από τον Πύργο του Άιφελ και σχεδόν φτάνει το Empire State Building.

Οι επισκέπτες θα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε όλους τους χώρους του σκάφους, τα δωμάτια, τις αίθουσες, τα καταστρώματα και τους διαδρόμους, όπως ακριβώς τα ξέρουν από τις ταινίες.

Ο δήμαρχος του Λας Βέγκας στήριξε το σχέδιο αυτό και η πόλη παραχώρησε την απαιτούμενη έκταση για να κατασκευαστεί αλλά η εταιρεία Paramount, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα του Star Trek έβαλε πάγο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Stanley Jaffe δεν ενέκρινε την υλοποίηση του σχεδίου γιατί φοβήθηκε τον αντίκτυπο μιας ενδεχόμενης αποτυχίας. « Από τη μία είναι καταπληκτικό. Από την άλλη όμως μπορεί να βλάψει την Paramount αν αποτύχει, θα μείνει εκεί για πάντα», θυμάται ο Goddard να τους λέει.

«Σε μία στιγμή ο κ. Jaffe κατέστρεψε περίπου πέντε μήνες δουλειάς πολλών ανθρώπων και σκότωσε μία από τις πιο σπουδαίες ιδέες όλων των εποχών», τόνισε.

newsbeast.gr
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ