2012-04-13 20:00:09
Φωτογραφία για Στους δρόμους οι Ιταλοί
Χιλιάδες Ιταλοί διαδήλωσαν την Παρασκευή υπό βροχή στους δρόμους της Ρώμης κόντρα στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που μπορεί να αφήσει χωρίς σύνταξη για μία πενταετία 60.000 εργαζόμενους που δέχθηκαν εθελούσια έξοδο, καθώς και ενάντια στις αλλαγές στον χάρτη εργασίας που διευκολύνουν τις απολύσεις.

«Δεν μισώ τον Μόντι, αλλά οι δυστυχώς οι τεχνοκράτες δεν γνωρίζουν ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται πραγματικοί άνθρωποι» δήλωσε ο 58χρονος συνταξιούχος Αντόνιο Λουπάνο, ένας από τους χιλιάδες Ιταλούς που έδωσαν το «παρών» στην ογκώδη διαδήλωση που κατέληξε στην πλατεία Σάντι Απόστολι της Ρώμης.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κόντρα στους χειρισμούς της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι στο μέτωπο της οικονομίας κάλεσαν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα Cigl Cisl και Uil, κηρύσσοντας οκτάωρη γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κύρια αιτία της κινητοποίησης, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της αγοράς της εργασίας, που διευκολύνει τις απολύσεις.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό δημιουργούν τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς σύνταξη, για διάστημα μέχρι και πέντε χρόνων, τουλάχιστον 60.000 εργαζόμενοι που είχαν δεχθεί τους περασμένους μήνες την «εθελούσια έξοδο» η οποία τους προτάθηκε από διάφορες επιχειρήσεις (ιταλικά ταχυδρομεία, εταιρείες τηλεπικοινωνιών) Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ