2013-12-03 20:35:45
Φωτογραφία για Διάθεση σε ...χειμερία νάρκη; Να πώς θα ξεπεράσεις τα blues του χειμώνα
Χειμώνας, η θερμοκρασία πέφτει και πολλές φορές, μαζί με αυτή πέφτει η διάθεση μας, αλλά μην πέφτεις σε… χειμερία νάρκη! Δες πώς Μίνι αποτοξίνωση

Αν τον τελευταίο καιρό νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν, κόψε τα σνακ. Δεν εννοούμε το τσιμπολόγημα, αλλά σοκολάτες, νικοτίνη, αλκοόλ, καφεΐνη. Επίσης, τροφές όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα γαλακτοκομικά μπορεί να υπονομεύουν την υγεία σου. Κάνε ένα μικρό διάλειμμα από τα διάφορα αρτοσκευάσματα και τα παντός είδους γλυκά, περιόρισε το κάπνισμα, το ποτό και τους πολλούς καφέδες κι απόφυγε τις περιττές θερμίδες από το πρόχειρο φαγητό. Προτίμησε φρούτα λαχανικά και βιταμίνες. Μετά από 2 εβδομάδες, περίπου, άρχισε σταδιακά να ξαναβάζεις στη διατροφή σου τις «απαγορευμένες» τροφές και θα δεις την ενέργεια σου να εκτοξεύεται. Τώρα, όσο για το κάπνισμα… ε… αν δεν το ξαναρχίσεις ακόμα καλύτερα!

Νερό, νεράκι!

Το νερό είναι ο καλύτερος φίλος του οργανισμού μας. Όχι, μόνο, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του, αλλά και στην «αυτοσυγκράτηση». Δηλαδή, 2 ποτήρια νερό πριν το φαγητό, ή ένα ποτήρι πριν το δεύτερο κοκτέιλ. θα κάνει θαύματα! Υπολόγισε περίπου 8-10 ποτήρια καθημερινά και δεν θα το μετανιώσεις.


Κάνε ένα ζεστό μπάνιο

Γέμισε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και άλατα ή έλαια. Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις στο ζεστό νερό δυο-τρία φακελάκια τσαγιού ή χαμομήλι. Όχι μόνο θα καταπολεμήσεις την ξηρότητα που ταλαιπωρεί το δέρμα μας όλο τον χειμώνα, αλλά θα χαλαρώσει, τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα. Τώρα, αν μετά το μπάνιο βάλεις λίγη ενυδατική κρέμα και πέσεις για ύπνο,θα ξυπνήσεις άλλος άνθρωπος!

Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, όπως το λεμόνι και το κίτρο, είναι αναζωογονητικά για τον οργανισμό. Αντί να τα βάλεις απευθείας στο σώμα σου, ρίξε 10 σταγόνες σε ένα μικρό μπουκάλι νερό, και «ψεκάσου» με αυτό όταν νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν. Όχι, μόνο, θα αναζωογονηθείς, αλλά θα μυρίζεις κι υπέροχα!

Η «συνταγή» του χειμώνα

Χρησιμοποίησε:

• τζίντζερ και σκόρδο στη διατροφή σου για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου,

• κόκκινες πιπεριές για να σε κρατούν ζεστή

• πρόσθεσε μια κουταλιά μαύρο τζίνσενγκ στο τσάι σου για ενέργεια.

Έτοιμη!

Κοιμήσου εσύ Κάτι οι πολλές υποχρεώσεις, κάτι το άγχος, κοιμόμαστε κατά μέσο όρο 6-7 ώρες τη μέρα, δηλαδή, περίπου 2 ώρες λιγότερο από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός μας για τη σωστή λειτουργία του. Ο ύπνος, όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό μας, αλλά βοηθάει στη ρύθμιση των ορμονών. Και αυτών που ελέγχουν την όρεξη, αλλά και της αυξητικής ορμόνης ή ορμόνης της νεότητας. Έτσι, λοιπόν, ένας καλός ύπνος σε ξεκουράζει, σε κρατά υγιή, σε βοηθά να διατηρήσεις το βάρος σου, αλλά και να δείχνεις νεότερη. Κοιμήσου λοιπόν 8-9 ώρες κάθε βράδυ για να είσαι πάντα «φρέσκια».

Βάλε λίγο έλατο στη ζωή σου

Το λάδι του ελάτου είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας, αφού έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και είναι αντιφλεγμονώδες. Το χειμώνα το σώμα μας ταλαιπωρείται από τις καιρικές συνθήκες, το κρύο και την έλλειψη φωτός. Μετά το ντους βάλε 10 περίπου σταγόνες στο σφουγγάρι και τρίψε όλο σου το σώμα δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή της κοιλιάς. Ύστερα, απλά ξέβγαλε με λίγο νερό. Όχι μόνο η επιδερμίδα σου θα λάμψει, αλλά θα σε βοηθήσει να παραμείνεις υγιής όλο το χειμώνα.
Πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ