2013-12-04 11:11:47
Φωτογραφία για Tο τουρκικό Barbaros αλώνιζε ανοικτά του Παραλιμνίου, χωρίς να φάει καμία τορπίλη!
Στο ζενίθ η Τουρκική προκλητικότητα. Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή "Κάππαρη" Παραλιμνίου, θεάθηκε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, το οποίο σύμφωνα με την Άγκυρα διενεργούσε σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το τουρκικό πλοίο αλωνιζε ανοικτά της περιοχής "Κάππαρη" και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα κατεχόμενα.

To περιστατικό επιβεβαίωσε η Αστυνομία.

Το πλήρωμα του πλοίου, μετά από σύσταση της λιμενικής αστυνομίας, δήλωσε ότι κατά λάθος εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές και μόλις το αντιλήφθηκαν απομακρύνθηκαν.

Δήμαρχος Παραλιμνίου: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Όπως δήλωσε στο Μεσημέρι και Κάτι ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει εδώ και τρεις βδομάδες την περιοχή για να διεξάγουν έρευνες.

Είναι θέμα της δημοκρατίας και το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών, είπε ο κ. Πυρίλλης και συνέστησε ψυχραιμία.


Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν στην περιοχή.

Κατήγγειλε στην Ευ. Επιτροπή της Προκλήσεις ο Ευρωβουλευτής Σοφοκλέους

Τις παράνομες τουρκικές έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Σε ερώτηση προτεραιότητας που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε την Κομισιόν για την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους "Μπαρμπαρός" από τις 22 Νοεμβρίου, ημέρα αναχώρησης του σκάφους από το Λιμάνι της Μερσίνας μέχρι σήμερα, όταν θεάθηκε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή "Κάππαρη".

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους επισημαίνει πως οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στόχο έχουν να προκαλέσουν και δυναμιτίσουν το κλίμα μετά τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις που δόθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία για εντοπισμό, εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα πλαίσια άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως σκοπεύει να αντιδράσει στις προκλητικές τουρκικές ενέργειες και ποιά μέτρα είναι έτοιμη να λάβει για να αντιμετωπίσει αυτό το παράνομο και προκλητικό φαινόμενο.

Σημερινή
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ