2012-04-13 21:30:07
Φωτογραφία για Το γερμανικό «θηρίο» ανανεώνεται
Με καινούργια σχεδίαση η Mercedes G-Class θα παρουσιαστεί στο Πεκίνο

Οι ιθύνοντες της Mercedes θα παρουσιάσουν και επίσημα στην επερχόμενη έκθεση του Πεκίνου την ανανεωμένη G-Class, του θρυλικού και πλέον σκληροτράχηλου off roader τους Έχουν περάσει περισσότερα από 33 χρόνια από την εποχή που η Mercedes παρουσίασε για πρώτη φορά την G-Class. Έκτοτε, πολύ νερό έχει κυλίσει στο αυλάκι της κατηγορίας, μετά τα μοντέλα που απαρτίζουν την κατηγορία να εγκαταλείπουν το ένα μετά το άλλο το «σκληρό» τους χαρακτήρα υιοθετώντας πιο «επιβατικές» λύσεις. Τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε απόδοση στην πράξη.

Σε αντίθεση, παρά την εξέλιξη του μοντέλου όλα αυτά τα χρόνια, η G-Class ουδέποτε απεμπόλησε τον χαρακτηρισμό του «σκληροτράχηλου off road» εμμένοντας σε μια συνταγή κόντρα στο ρεύμα της εποχής.

Σήμερα, το γερμανικό «θηρίο», διατηρώντας αναλλοίωτα τα στοιχεία που το καθιέρωσαν στη συνείδηση των οπαδών του, διαθέτει ελαφρώς ανανεωμένο παρουσιαστικό, με τον εμπρός προφυλακτήρα να είναι πλέον πιο «ήπιος» σε σχεδίαση και τα φώτα να υιοθετούν την τεχνολογία LED, ενώ νέα είναι η αισθητική των διακοσμητικών στοιχείων στο πλάι και αλλά και εκείνη των εξωτερικών καθρεπτών.


Για τις εκδόσεις που κοσμούνται με τα γνωστά λογότυπα της AMG, οι διαφορές εντοπίζονται στην πιο επιθετική μάσκα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τους πιο «πρησμένους» προφυλακτήρες και τους τροχούς διαμέτρου 20 ιντσών, οι οποίοι «κρύβουν» τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Μικρές αλλαγές θα βρει κανείς και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με την κεντρική κονσόλα, το τιμόνι και τον πίνακα οργάνων να έχουν διαφοροποιηθεί σε σχεδίαση σε σχέση με το παρελθόν. Ακόμα μεγαλύτερη όμως είναι αναβάθμιση στον τομέα του εξοπλισμού, ο οποίος περιλαμβάνει πλέον όλα τα γνωστά –από τα υπόλοιπα μοντέλα της Mercedes- αξεσουάρ άνεσης και ασφάλειας.

Κάτω από το καπό της ανανεωμένης G-Class φιλοξενούνται δύο μηχανικά σύνολα, το ένα για την «απλή» και το δεύτερο για την κορυφαία AMG.

Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για ένα 3λιτρο μηχανικό σύνολο πετρελαίου, με 6κυλίνδρους σε διάταξη V, το οποίο συνεργάζεται με το γνωστό 7τάχυτο 7 G-tronicκιβώτιο της εταιρείας και αποδίδει 211 ίππους και ροπή 540 Nmαπό μόλις τις 1.600 σ,α.λ. εκπέμποντας 295 gr διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μεγαλύτερο μηχανικό σύνολο της G63, δεν πρόκειται παρά για τον V8 biturbo των 5,5 λίτρων της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 544 ίππους και τη θηριώδη ροπή των 760 Nm από τις 2.000 έως και τις 5.000 σ.α.λ.

Η διάθεση της ανανεωμένης G-Class αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη από τις αρχές του επερχόμενου καλοκαιριού.

Πηγή: 4troxoi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ