2012-04-13 22:12:07
Φωτογραφία για Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το “κούρεμα” των στεγαστικών δανείων
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως δεν χρειάζονται νέοι φόροι ενώ η αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι έξω από τη σκέψη τους...Το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων όλων των πολιτών αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Π. Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μπορούσε να επιτρέψει μια γενναία πολιτική αναδιάρθρωσης δανείων, επωφελή για τα νοικοκυριά αλλά και την εθνική οικονομία ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν χρειάζονται νέοι φόροι.

«Όχι δεν χρειάζονται ούτε νέοι φόροι, ούτε αυξήσεις σε υπάρχοντες. Τα δημόσια έσοδα μπορούν να συνεχίσουν την αυξητική πορεία τους σε σχέση με πέρυσι παρά την ύφεση, εφόσον συνεχιστεί η εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και η όλο πιο αποτελεσματική λειτουργία της φορολογικής αρχής», τονίζει ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας πως «η επαπειλούμενη από πέρυσι αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι έξω από τη σκέψη μας».


Όσον αφορά τις εκλογές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατανοεί, όπως λέει, τον θυμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει όμως πως «δεν θα αφήσουμε να χρησιμοποιηθούν τα συναισθήματα μας αυτά για να γκρεμιστεί η παράταξη» δηλώνοντας πως το πολιτικό σώμα «θα δώσει καθαρή πλειοψηφία στις δυνάμεις που υπηρέτησαν με συνέπεια και δεσμεύονται καθαρά να υπηρετήσουν την ασφαλή επαναφορά των πραγμάτων σε μια σταθερή και ανοδική τροχιά».lamiareport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ