2012-04-13 22:23:06
Φωτογραφία για Θέλουν να κάνουν την Ομόνοια... Times Square!!!
Από πλατεία στολίδι (όπως ήταν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90) την μετέτρεψαν σε ένα απρόσωπο μέρος, με απέραντο τσιμέντο, καθόλου πράσινο και χωρίς τον ελάχιστο χώρο ξεκούρασης. Έργο της τότε δημάρχου Ντόρας Μπακογιάννη ήταν αυτό, μην ξεχνιόμαστε. Τώρα θέλουν να βάλουν τραπεζοκαθίσματα, στα πρότυπα της Times Square, της Νέας Υόρκης Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Η Καθημερινή", μία πρώτη συνάντηση έγινε προχτές στο γραφείο του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε μεταξύ άλλων, η δυνατότητα τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στην Ομόνοια, ώστε από το άχαρο τσιμεντένιο χώρο που είναι σήμερα, να μετατραπεί σε πλατεία, όπου οι περαστικοί θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους.

"Ο δήμαρχος φάνηκε να έχει καλές προθέσεις. Είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη της συνεργασίας", σχολίασε στην εφημερίδα "Η Καθημερινή" ένας από τους επιχειρηματίες που βρέθηκε με το δήμαρχο Αθηναίων.


Στόχος άλλωστε είναι η τάση επιστροφής απλών πολιτών στο κέντρο, αλλά και η μείωση της παραβατικότητας και της αντίστοιχης εκρηκτικής εγκληματικότητας.

Ενδιαφέρον έχουν ήδη εκδηλώσει αρκετές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να μισθώσουν μεγάλους χώρους του κέντρου που έχουν μείνει άδειοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο στόχαστρο αυτή τη στιγμή είναι οι πλατείες Ομονοίας και η Κοτζιά.

Παράλληλα, εξετάζεται η αξιοποίηση από το δήμο Αθηναίων του ξενοδοχείου Μιράζ στην Ομόνοια, ως κέντρου διαμονής για νέους ανθρώπους, καθώς και η ένταξη του "Μπάγκειου" στα σχέδια επιστροφής της επιχειρηματικότητας στο κέντρο.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση έχει με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ