2012-04-14 11:27:05
Φωτογραφία για Μικρές συμβουλές για καλό και ελαφρύ...Πάσχα
To Πάσχα δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή αλλά και η ευκαιρία να περάσουμε ευχάριστες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τις ημέρες νηστείας... κατάνυξης και προσευχής διαδέχονται χαρούμενες συναντήσεις με φίλους και συγγενείς αρχικά στο αναστάσιμο δείπνο και στη συνέχεια στο πλούσιο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, όπου κυριαρχεί ο πατροπαράδοτος οβελίας.

* Το βράδυ του Μ. Σαββάτου η επιλογή της παραδοσιακής σούπας είναι μελετημένη, καθώς αποτελεί το συνδετικό διατροφικό κρίκο των ημερών της νηστείας με την Κυριακή του Πάσχα. Η μαγειρίτσα προετοιμάζει κατάλληλα τον οργανισμό μας να δεχθεί το κρέας έπειτα από μεγάλο διάστημα αποχής. Αλλά και τα αβγά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

* Το ιδανικό πρωινό της Κυριακής του Πάσχα είναι ένα ποτήρι γάλα και τσουρέκι ή πασχαλινά κουλουράκια. Είναι λάθος που πολλοί ξεκινούν από το πρωί με κρεατομεζέδες, γιατί το στομάχι επιβαρύνεται απότομα.


* Και μπορεί στο τραπέζι της Λαμπρής να δεσπόζει το σουβλιστό αρνάκι, είναι απαραίτητες όμως και πολλές σαλάτες. Γιατί τα λαχανικά είναι πλούσια σε κάλιο, που είναι ανταγωνιστής του νατρίου (το κρέας είναι πλούσια πηγή του), διατηρώντας την ηλεκτρολυτική ισορροπία. Επιπρόσθετα, τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου.

* Τη Δευτέρα του Πάσχα οι περισσότεροι καταναλώνουμε τα περισσεύματα του πασχαλινού τραπεζιού. Καλό είναι να ακολουθηθεί μια διατροφή με πολλά λαχανικά, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, φρούτα και ψωμί ολικής άλεσης. Λόγω όμως της επιφόρτισης του οργανισμού με πολλές θερμίδες και λιπαρά από την προηγούμενη μέρα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ποσότητες. Οπότε τα μικρά και συχνά γεύματα που είναι πιο εύπεπτα δίνουν τη λύση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ