2013-12-14 14:27:11
Φωτογραφία για ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ : Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ... ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΑΒΙΟΛΑ!
Ο άνθρωπος που ανακάλυψε Χαβιέρ Σαβιόλα και Χουάν Χοσέ Μπορέλι, Γκαμπριέλ Ορλάντο Ροντρίγκεζ, μιλάει στο "onsports.gr" για τον επιθετικό του Ολυμπιακού και τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ο 53χρονος Αργεντινός προπονητής, ο οποίος έχει δουλέψει στις ακαδημίες σπουδαίων συλλόγων όπως η Ρίβερ Πλέιτ και η Σαν Λορένζο, σήμερα είναι διευθυντής ποδοσφαίρου στην Παρκέ Τσας και συνεργάτης ποδοσφαίρου ακαδημιών στην Ιντεπεντιέντε.

Ο Σαβιόλα έχει αρχίσει να ανεβάζει απόδοση στον Ολυμπιακό και ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε και τον πήγε στη Ρίβερ Πλέιτ, όπου και έκανε το ξεκίνημά του σαν ποδοσφαιριστής για να ακολουθήσει μια μεγάλη καριέρα, η οποία συνεχίζεται στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, μίλησε σχετικά. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που είχε διακρίνει το ταλέντο του Μπορέλι και τον ώθησε να γίνει ποδοσφαιριστής.

Μάλιστα, ο Γκαμπριέλ Ορλάντο Ροντρίγκεζ έχει ανακαλύψει και άλλους μεγάλους Αργεντινούς άσους, όπως οι Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Πάμπλο Ζαμπαλέτα, Εζεκιέλ Λαβέτσι, Λεάνδρο Ρομανιόλι, Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο και Μαρτσέλο Γκαγιάρδο. Ο έμπειρος κόουτς υποδομών αποκαλύπτει επίσης ότι έχει γίνει πρόταση στον Σαβιόλα να γίνει πρόεδρος της Παρκέ Τσας (σύλλογος του Μπουένος Άιρες) όταν «κρεμάσει τα παπούτσια» του.


Πώς ανακαλύψατε τόσο πολλούς καλούς παίκτες από την Αργεντινή;

«Πάντα κοιτάω πάνω από όλα την ατομική τεχνική, την ποιότητα και την επιδεξιότητα του παίκτη και μετά τη διαίσθηση της τοποθέτησης και την αποτελεσματικότητα. Έχω βγάλει πάνω από 150 παίκτες, 65 από τους οποίους έχουν παίξει στην εθνική ομάδα, ενώ σήμερα οι περισσότεροι είναι σε πολλά μέρη του κόσμου. Η Ελλάδα είχε τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι και ο Χαβιέρ Σαβιόλα ήταν ο δεύτερος που ήρθε στη χώρα σας».

Πώς βρήκατε τον Σαβιόλα;

«Τον είδα να παίζει σε ηλικία έξι ετών σε έναν γειτονικό σύλλογο, ένα σχολείο με το όνομα Ateneo Colegiales. Μίλησα με τους γονείς του και τον έπεισα να έρθει στην Παρκέ Τσας, όπου ήμουν τεχνικός διευθυντής. Τον πήγα στη Ρίβερ Πλέιτ στα εννιά του και εκεί έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία σε ηλικία 16 ετών».

Τι έκανε στην ομάδα σας;

«Τρεις φορές πήραμε το πρωτάθλημα, όπως και στη Ρίβερ Πλέιτ αρκετές φορές πριν πάει στην Μπαρτσελόνα, ενώ επίσης έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής Κ-20 και κέρδισε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Είστε σε επικοινωνία; Σας επισκέπτεται;

«Είμαι σε σταθερή επαφή με τον Χαβιέρ. Ενδιαφέρεται πολύ για ό, τι γίνεται στην Παρκέ Τσας, ξέρει όλα τα αποτελέσματα του συλλόγου και είναι οπαδός. Μάλιστα, του έχουμε προτείνει να γίνει πρόεδρος όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο».

Πώς ήταν μικρός;

«Ήταν ένα εσωστρεφής παιδί, ήσυχο, αλλά πολύ καλό, αφοσιωμένο στις σπουδές του και ένας πολύ καλός συμπαίκτης».

Θυμάστε κάποια ιδιαίτερη ιστορία μαζί του;

«Στην ηλικία των 13-14 ετών ήθελε να έρθει στη Σαν Λορένζο, όπου ήμουν προπονητής (στις μικρές ομάδες) γιατί ήθελε να είναι μαζί μου… Φυσικά, δεν ήθελα να έρθει γιατί πάντα του έλεγα ότι θα θριάμβευε στην πρώτη ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ και έπρεπε να κάνει προσπάθεια. Ευτυχώς με άκουσε και πέτυχε γρήγορα».

Είναι ο Σαβιόλα ο καλύτερος παίκτης που έχετε ανακαλύψει;

«Είναι ο πιο ολοκληρωμένος, ο πιο επαγγελματίας και ο καλύτερος στη συμπεριφορά παίκτης που είχα. Επίσης κρατάω σπουδαίες εμπειρίες από τους Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Πάμπλο Ζαμπαλέτα, Εζεκιέλ Λαβέτσι, Λεάνδρο Ρομανιόλι, Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο, Μαρτσέλο Γκαγιάρδο και Χουάν Χοσέ Μπορέλι».

Πώς τον βοηθήσατε να φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα;

«Του έδωσα χρήσιμες συμβουλές για να γίνει σκόρερ, να παίζει διαγώνια και να τελειοποιηθεί, του έδωσα θάρρος και του έβαλα έναν μεγάλο στόχο».

Γνωρίζετε ότι παίζει στον Ολυμπιακό; Ποια είναι η γνώμη σας;

«Χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι παίζει στην Ελλάδα. Αγαπώ τον φανατισμό της Ελλάδας για το ποδόσφαιρο. Δούλευα ως συνεργάτης για την Μπάγερ Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 2001 και την Αϊντχόφεν της Ολλανδίας το 2005 και ήξερα πως έπαιξαν με Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακό. Επίσης μου μίλησε ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι για τα… θαύματα της χώρας σας και νομίζω ότι ο Χαβιέρ θα είναι παραγωγικός και θα πάρει και το πρωτάθλημα, κάτι που έκανε σε όλους τους συλλόγους που πήγε».

Εκτός από τον Σαβιόλα έχετε ανακαλύψει ακόμη έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα, τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι. Τι θυμάστε από αυτόν;

«Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι δουλεύει στο προπονητικό μου επιτελείο. Εκτός του ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος είναι και εξαιρετικός επαγγελματίας. Πάνε 10 χρόνια από τότε που σταμάτησε το ποδόσφαιρο και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Επίσης είναι ένας σπουδαίος φίλος. Είμαι περήφανος που εκτός από παίκτης μου, σήμερα, είναι εξαιρετικός συνεργάτης και φίλος».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ