2012-04-14 15:04:09
Φωτογραφία για Αναμενόμενα πίσω η Ferrari
Με τον Fernando Alonso να βρίσκεται στην 9η θέση και το Felipe Massa εκτός Q3 η απογοήτευση ήρθε για ακόμα μια φορά στο στρατόπεδο της Scuderia, αλλά ήταν αναμενόμενη.

Fernando Alonso (9ος): «Γνωρίζαμε ότι οι κατατακτήριες θα ήταν δύσκολες και έτσι έγινε. Καταφέραμε να περάσουμε στο Q3, μένοντας μπροστά από τον Vettel για λίγα χιλιοστά.

Μεταξύ του Q2 και του Q3 ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και αυτό μας κόστισε. Το μονοθέσιο είναι αυτό που είναι και οι βελτιώσεις που φέραμε εδώ δεν είναι αρκετές για να κάνουμε άλμα, οπότε οι θέσεις μας λίγο πολύ αντικατοπτρίζουν το τρέχον δυναμικό μας. Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε 1 δευτερόλεπτο μακριά από την pole position αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε να μειώσουμε αυτήν τη διαφορά. Αν κάνουμε αρκετά καλή δουλειά τότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις νίκες, αλλιώς όχι
. Αλλά παραμένω αισιόδοξος: το 2010 ήμασταν αρκετά πίσω από τους πρώτους αλλά φτάσαμε στον τελευταίο αγώνα προηγούμενοι στη βαθμολογία. Το grid είναι πολύ συναρπαστικό και περίεργο, με δύο Mercedes, μία Sauber και μία Lotus μπροστά από τους υπόλοιπους. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να κάνουν λάθη γιατί δεν έχουμε το καλύτερο μονοθέσιο. Αν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε τέλεια, όπως κάναμε στην Αυστραλία και στη Μαλαισία, τότε μπορούμε να πάρουμε πολύτιμους βαθμούς.»

Felipe Massa (12ος): «Από τη μία προφανώς δεν είμαι χαρούμενος που δεν πέρασα στο Q3 αλλά από την άλλη πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με τη θέση μου σε σχέση με το πού βρισκόμουν στο FP3. Το απόγευμα η κατάσταση βελτιώθηκε, το μονοθέσιο είχε πολύ περισσότερη πρόσφυση και κατάφερα να είμαι πιο ανταγωνιστικός, χωρίς να μπορώ ακριβώς να πω το γιατί. Ίσως η κατάσταση της πίστας άλλαξε κατά τρόπο που μας βόλευε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι αύριο και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο πραγματικά χρειαζόμαστε. Θέλω πάρα πολύ ένα φυσιολογικό αγώνα, στον οποίο θα τα πάω καλά και θα πάρω μερικούς βαθμούς. Δεν είχα ακόμα τέτοιον φέτος και έχει έρθει η στιγμή να φύγει το μηδέν από τη βαθμολογία μου.»

Stefano Domenicali: «Όποιος το καταλάβει είναι πολύ έξυπνος! Προκαλώ οποιονδήποτε να δώσει μια λογική εξήγηση για το πώς εξελίχθηκαν οι σημερινές κατατακτήριες, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους άλλους. Πήγαμε από τις πολύ μικρές διαφορές του Q2, με 11 οδηγούς σε απόσταση 3 δεκάτων, σε πολύ μεγάλες διαφορές στο Q3, με τις αποκλίσεις σε κάποιες περιπτώσεις να είναι πολύ μεγάλες. Με δεδομένη την τωρινή μας κατάσταση και πάνω από όλα το γεγονός ότι σε αυτήν την πίστα οι αδυναμίες της F2012 γίνονται πιο χτυπητές, το αποτέλεσμα είναι μια ακριβής απεικόνιση του πού βρισκόμαστε σε απόδοση, αν και όπως έχουμε δει στον αγώνα τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλαμε για το ξεκίνημα της σεζόν αλλά σήμερα πρέπει να κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία. Με το grid όπως είναι μπορούμε να περιμένουμε πιο ανοιχτό αγώνα από ότι στο ξεκίνημα του 3ημέρου. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να βάλουμε και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς και να εκμεταλλευτούμε οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί στον αγώνα.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Για το ''καλό''!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Για το ''καλό''!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ