2012-04-14 20:39:36
Φωτογραφία για ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ : ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...
Στον ραδιοφωνικό σταθμό "Flash 96 FM" μίλησε ο διευθυντής της ακαδημίας του Ολυμπιακού, Μπάμπης Ζελενίτσας.

ANAΛΥΤΙΚΑ :

«Εμείς ως Ολυμπιακός έχουμε βάλει ως προτεραιότητα, τόσο η διοίκηση όσο και εμείς οι προπονητές να κάνουμε πράξη το όραμα του προέδρου, Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει να κάνει με τη σήμανση της Ακαδημίας ως το αύριο της ομάδας. Γίνονται διάφορες ενέργειες επί αυτού, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή μας για τρία συνεχόμενα χρόνια στο next Generation tournament».

Για τη συμμετοχή της ομάδας του Ολυμπιακού στο Next Generation tournament: «Ειπώθηκε η σωστή φράση: σταθερές αξίες. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, γιατί δε μπορούμε να κάνουμε άλματα, αφού δε μπορούμε να φτάσουμε άμεσα αυτές τις υψηλού επιπέδου ακαδημίες. Πρέπει να δουλέψουμε στη μαζική παραγωγή παικτών, με σταθερά βήματα. Να πάμε, να πλησιάσουμε κι εμείς στην τεχνογνωσία αυτών των ομάδων και έτσι να δώσουμε μετά τα εφόδια, με τη γνώση μας στους ποδοσφαιριστές και στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει τους ίδιους στόχους με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, ο Άγιαξ, που πρωταγωνιστούν στις χώρες τους».


Για τη συνεργασία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το επίπεδο των Ακαδημιών ποδοσφαίρου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα τους ότι ασχολούνται με παιδιά. Δηλαδή, θα πρέπει να προσπαθούν να βελτιώσουν το χαρακτήρα των παιδιών. θα πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουν αυτήν την πολύ βασική αρχή. Σε συνδυασμό τώρα με τη συνεργασία που έχουμε με την πρώτη ομάδα και αυτό έγινε πιο έντονα φέτος με τη συμμετοχή στον καταρτισμό των προπονήσεων από τον κύριο Κάσερες, ύπαρχε πλέον μια διαρκής επικοινωνία, έτσι ώστε τα στοιχεία προπόνησης του Ολυμπιακού, να έχουν στοιχεία από την προπόνηση της πρώτης ομάδας. Όπως διαπιστώνουμε όταν αναλύουμε ότι η ομάδα προσπαθεί να παίξει πιεστικό ποδόσφαιρο, επιθετικό ποδόσφαιρο, μέσα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, έτσι και εμείς προσπαθούμε να φέρουμε αυτά τα στοιχεία στα παιδιά, μέσα από το σχετικό ασκησιολόγιο. Δε μπορείς να μην παρακολουθείς τις εξελίξεις και να λες όχι, εγώ θα ακολουθήσω το δικό μου μοτίβο δουλειάς. Με αυτή τη λογική, εάν ένας ποδοσφαιριστής έχει τα προσόντα, να μπορεί πλέον να προσαρμοστεί πιο εύκολα, εάν πρέπει να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα».

Για το αν αλλάξουν τα πλάνα των ακαδημιών, αν φύγει ο Ερνέστο Βαλβέρδε: «Οι ακαδημίες έχουν μια ακολουθία προς την πρώτη ομάδα. Οι ομάδες που έχουν παιδιά ετών 17 και 20, ενσωματώνουν στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου, τα οποία συμπίπτουν με το ποδόσφαιρο που αναπτύσσει μέσω της πρώτης ομάδας ο κύριος Βαλβέρδε. Επομένως, ένα κάποιος άλλος προπονητής έρθει και θέλει να κάνει αλλαγές, να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι οι αλλαγές αυτές έρχονται πάντα από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως πχ το Euro που μας έρχεται. Τέτοια γεγονότα επιτάσσουν και αλλαγές στον τρόπο της προπόνησης, των συστημάτων που εφαρμόζονται σε αγώνες».

Για το πώς διαχειρίζονται τα παιδιά οι προπονητές: «Ο ρόλος του προπονητή είναι πολυσύνθετος. Πέρα από τις ικανότητες που έχουν να κάνουν με το άθλημα αυτό καθεαυτό, είναι και η ικανότητα του χειρισμού των προσωπικοτήτων. Δεν ξέρω που είναι πιο δύσκολο, σε παιδιά ή σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι ο καθένας έχει και κάποιο πλαίσιο δυνατοτήτων. Εδώ στην Ελλάδα, το εκπαιδευτικό σύστημα δε βοηθά την εξέλιξη και στο αθλητικό επίπεδο. Κάποια παιδιά με τους γονείς τους κάνουν μεγάλες προσπάθειες και πρέπει σαν προπονητής να τα στηρίξεις και στο μαθησιακό επίπεδο. Να τα καθοδηγείς και να τα υποστηρίζεις. Εδώ το βράδυ πηγαίνουν φροντιστήριο, ενώ στο εξωτερικό πάνε το πρωί σχολείο ενώ το απόγευμα είναι ελεύθερα να κάνουν τη δραστηριότητα τους. Εδώ ο προπονητής θα πρέπει να στηρίζει και να καταλαβαίνει τα παιδιά στα ζητήματα που έχουν, ειδικά την περίοδο της εφηβείας.

Στα παιδιά θα πρέπει να εξηγούμε επίσης τις απαιτήσεις ενός συλλόγου όπως είναι ο Ολυμπιακός, όταν είναι έτοιμα να κάνουν ένα βήμα παραπάνω: την ομάδα, τις απαιτήσεις της, τον κόσμο, τους στόχους της. Η ιστορία του Ολυμπιακού θα πρέπει πάντοτε να διδάσκεται και να μελετάται».

Για το ρόλο του Ντάρκο Κοβάσεβιτς: «Νομίζω ότι ο Ντάρκο ήταν από τους πλέον υπερήφανους ανθρώπους στο τουρνουά που κατακτήσαμε. Πήγε σε μια πόλη που είχε λατρευτεί, με τον Ολυμπιακό και τελικά η ομάδα μας έγινε μόλις η 3η μη Ισπανική ομάδα που κατακτά αυτό το σπουδαίο τουρνουά, στη μακρόχρονη ιστορία του θεσμού. Νομίζω ότι αισθάνθηκε και δικαιωμένος γιατί ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική παρουσία, κόντρα σε Ισπανικές ομάδες που κυριαρχούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα παιδιά μας ανταποκρίθηκαν και έδωσαν ένα μήνυμα ελπίδας τόσο σε εμάς που ασχολούμαστε με τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, όσο και στους υπόλοιπους, ότι μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο». olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η προυπόθεση μιας ανάστασης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η προυπόθεση μιας ανάστασης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ