2012-04-15 11:03:12
Φωτογραφία για ΑΓΓΛΙΑ-FA CUP-PREMIER LEAGUE (preview)
 ΑΓΓΛΙΑ-FA CUP-PREMIER LEAGUE (preview) 15/4/2012Τότεναμ – Τσέλσι

Η Λίβερπουλ περιμένει τον αντίπαλό της στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και αυτός θα προκύψει από τον αποψινό (20:00), δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης στο «Γουέμπλεϊ»! Τότεναμ και Τσέλσι ανταγωνίζονται η μια την άλλη στο πρωτάθλημα για μια θέση στην τετράδα, αλλά για λίγο… αλλάζουν σκηνικό!

Οι «μπλε» του Ρομπέρτο Ντι Ματέο την προσεχή Τετάρτη καλούνται να αντιμετωπίσουν τη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για την ώρα στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα εγχώρια και θα καταβάλουν προσπάθεια να πάρουν το «εισιτήριο» και να διεκδικήσουν το 7ο Κύπελλο της ιστορίας τους!

Η Τότεναμ, μετράει 21 χρόνια από την τελευταία φορά που αναδείχθηκε νικήτρια στον θεσμό, έχει ένα Κύπελλο περισσότερο από τους «μπλε», αλλά στις πέντε πιο πρόσφατες παρουσίες της στα ημιτελικά, ήταν αυτή που είπε «αντίο»!


Μεταξύ τους, δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης, ενώ η μοναδική φορά που διασταύρωσαν τα ξίφη τους, ήταν στον μεγάλο τελικό του 1967.

Ο σύλλογος του Λονδίνου προέρχεται από την ισοπαλία (1-1) στο «Craven Cottage» απέναντι στη Φούλαμ, αποτέλεσμα με το οποίο έμεινε στο -2 από την πρώτη τετράδα και στο -7 από την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα «σπιρούνια», ηττήθηκαν με σκορ 2-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» από τη Νόριτς και συγκατοικούν με τη Νιούκαστλ στους 59 πόντους και στο -5 από την Άρσεναλ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντι Ματέο είδε με ικανοποίηση τους Τέρι και Άσλεϊ Κόουλ να ξεπερνούν τα προβλήματά τους και να τίθεται στη διάθεσή του για τον σπουδαίο ημιτελικό, ωστόσο, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς θα απουσιάσει, ξεκινώντας από το σημερινό ματς την τιμωρία τριών αγωνιστικών που του επιβλήθηκε μετά το παιχνίδι με τη Γουίγκαν. Εκτός οι Μπέρτραντ και Ρομέου. Από την πλευρά της Τότεναμ, ο τραυματισμός του Γιούνες Καμπούλ στο γόνατο αφήνει τον Χάρι Ρέντναπ με μόλις δύο καθαρόαιμους στόπερ διαθέσιμους! Μέσα ο Σκοτ Πάρκερ, όχι όμως ο Νίκο Κράνιτσαρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ (4-4-2): Φρίντελ – Γουόκερ, Γκαλάς, Νίλσεν, Άσου Εκοτό – Λένον, Μόντριτς, Πάρκερ, Μπέιλ – Φαν ντερ Φάαρτ, Αντεμπαγιόρ

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ – Μποσίνγκουα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Κόουλ – Εσιέν, Λάμπαρντ – Ραμίρες, Μάτα, Στάριτζ - Τόρες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα Το πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θέλει να δώσει δικαίωμα για ελπίδες στη συμπολίτισσα Σίτι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχονται την Άστον Βίλα (18:00) και ψάχνουν τη νίκη, μετά τη «σφαλιάρα» από τη Γουίγκαν. Για την έκπληξη οι «χωριάτες», οι οποίοι δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους.

Η Γιουνάιτεντ δεν συνηθίζει να κάνει δώρα στην έδρα της και σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να το κάνει κόντρα στη Βίλα.

Η ήττα από τη Γουίγκαν ήταν το πρώτο καμπανάκι και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σήμανε συναγερμό ενόψει του αγώνα της Κυριακής, προειδοποιώντας τους παίκτες του και ζητώντας του προσοχή και συγκέντρωση.

Η Βίλα έχει αρχίσει να συγκεντρώνει βαθμούς, έστω και με ισοπαλίες, αλλά η θέση της παραμένει επισφαλής και ο Άλεξ ΜακΛις ξέρει ότι κάθε πόντος από εδώ και στο εξής είναι «χρυσάφι». Να τα δώσουν όλα ζήτησε ο Σκωτσέζος προπονητής από τους παίκτες του.

Αγωνιστικά νέα

Ο Νάνι διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα, αφού πήρε λεπτά συμμετοχής κόντρα στη Γουίγκαν, μετά από –σχεδόν- ένα μήνα απουσίας. Στο βασικό σχήμα και πάλι ο Πολ Σκόουλς, μετά τις απαραίτητες ανάσες μεσοβδόμαδα, ενώ παραμένουν εκτός οι εδώ και καιρό τραυματίες Άντερσον, Ντάρεν Φλέτσερ, Μάικλ Όουεν και Νεμάνια Βίντιτς.

Στο στρατόπεδο της Βίλα, η συμμετοχή των Κρις Χερντ και Στίβερν Γουόρνοκ θα κριθεί την τελευταία στιγμή, με τους Σαρλς Ενζόγκμπια και Γκάρι Γκάρντνερ να είναι έτοιμοι να πάρουν τις θέσεις τους, εάν ο ΜακΛις τους αφήσει εκτός ενδεκάδας, κάτι που δείχνει και το πιο πιθανό. Επιστροφή και για τον Φαμπιάν Ντελφ, ο οποίος –όμως- δεν είναι ακόμη έτοιμος για να βγάλει 90λεπτο.

Πιθανές συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα – Ράφαελ, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά – Κάρικ, Σκόουλς – Βαλέντσια (Νάνι), Ρούνεϊ, Γιανγκ – Γουέλμπεκ

Άστον Βίλα: Γκίβεν – Χάτον, Κόλινς, Μπέικερ, Λιτσάι – Μπάναν, Άιρλαντ, Ενζόγκμπια, Γκάρντνερ – Βέινμαν - Αγκμπονλαχόρ.

ΠΗΓΗ: www.england365.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρόταση από Γαλλία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρόταση από Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ