2013-12-25 02:14:10
Φωτογραφία για Σλοβενία: Οι Σοσιαλδημοκράτες του Ίγκορ Λούκσιτς το δημοφιλέστερο κόμμα
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SD) του Ίγκορ Λούκσιτς, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι το... δημοφιλέστερο κόμμα στη Σλοβενία, καθώς αν διεξάγονταν σήμερα πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα συγκέντρωνε το 14,1% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Ντνέβνικ» της Λιουμπλιάνας και τον τηλεοπτικό σταθμό POP-TV.

Το αντιπολιτευόμενο Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) του πρώην πρωθυπουργού, Γιάνεζ Γιάνσα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 11,8%, ενώ στην τρίτη θέση με ποσοστό 6,9% είναι το κόμμα «Θετική Σλοβενία» της πρωθυπουργού, Άλενκα Μπράτουσεκ.

Οι τακτικές εκλογές στη Σλοβενία προγραμματίζονται για το 2015, αλλά το αντιπολιτευόμενο Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι μπορεί να διεξαχθούν και νωρίτερα, επειδή -όπως υποστηρίζει- η τωρινή κυβέρνηση ωθεί τη χώρα σε βαθύτερη κρίση και δεν επιθυμεί να αποκαλύψει τους υπαίτιους για την «κεφαλαιακή τρύπα» στις τράπεζες της χώρας, με κάθε κάτοικο να καλείται να πληρώσει 1.500 ευρώ για την εξυγίανση μόνον των τριών μεγαλύτερων κρατικών τραπεζών.

Η πρωθυπουργός της Σλοβενίας είναι η τέταρτη πιο δημοφιλής προσωπικότητα, με πρώτο τον πρόεδρο Μπορούτ Παχόρ, δεύτερον τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για το Περιβάλλον, Γιάνεζ Ποτόζνικ και τρίτο τον υπουργό Γεωργίας Ντέγιαν Ζιντάν.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ