2013-12-25 03:51:07
Φωτογραφία για Η Microsoft μετέφερε το Skype στο Cloud
Η Microsoft ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες ότι ήθελε το Skype για να γίνει μια υπηρεσία cloud, αλλά χωρίς να δώσει... άλλες λεπτομέρειες στη συνέχεια, ακόμη και αν η πλατφόρμα VoIPέχει γίνει ένα βασικό προϊόν στην προϊοντική γκάμα της.

Και όμως, το Skype έχει ήδη μεταφερθεί στο cloud, για αυτό τώρα «τρέχει» σε Windows Azure, δήλωσε ένας υπάλληλος της εταιρείας σε μια συνέντευξη στο The Register.

Αν και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας, θα μπορούσε επίσης να είναι άλλη μια προσπάθεια για τον εμποδισμό της υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσω κυβερνητικών προγραμμάτων, κάτι για το οποίο η Microsoftέχει δεσμευτεί ότι θα ασχοληθεί περισσότερο.

Η εταιρεία θα κινηθεί προς την κρυπτογράφηση 2048-bit μέχρι το τέλος του 2014 και ακριβώς όπως μερικές άλλες εταιρείες κολοσσοί, όπως η Google και το Facebook, το γεγονός αυτό αποτελεί έκκληση για μεγαλύτερη διαφάνεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.


“Η Microsoft παραμένει προσηλωμένη στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελεύθερης έκφρασης και της ιδιωτικής ζωής. Επιδιώκουμε όλες οι υπηρεσίες που διαθέτουμε να λειτουργήσουν με έναν τρόπο που να είναι συνεπής με την Παγκόσμια Νομοθεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως μέλος τηςΠρωτοβουλίας Global Network Initiative” δήλωσε η εταιρεία, εξηγώντας ότι κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, έλαβε 37.196 αιτήσεις από νομοθετικές υπηρεσίες, που επηρεάζουν 66.539 λογαριασμούς.

Το 2012, ο αριθμός των αιτήσεων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση ανήλθε σε 75.378, με 137.424 λογαριασμούς χρηστών να εμπλέκονται.
SecNews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το νέο Mercedes compact SUV City-G
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το νέο Mercedes compact SUV City-G
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ