2013-12-25 14:40:59
Φωτογραφία για ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΗΡΕ Ο Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ
Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε από τον 27ο ανακριτή ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων ''Αγλαΐα Κυριακού'' Χάρης Τομπούλογλου. Νωρίτερα, του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία.

Ποινική δίωξη με τις ίδιες κατηγορίες ασκήθηκε και στον 40χρονο συγκατηγορούμενό του, που οδηγήθηκε και εκείνος σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Πριν περάσει την πόρτα του εισαγγελέα ο κ. Τομπούλογλου μίλησε στους δημοσιογράφους για «στημένη» υπόθεση.

«Πιστεύω στο Θεό και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί. Είναι μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ''Αγλαΐα Κυριακού'', ως γνωστόν, συνελήφθη την Τρίτη επ' αυτοφώρω να λαμβάνει προσημειωμένα χαρτονομίσματα εκβιαστικά, αξίας 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείο μετά από διαγωνισμό.


Αμέσως μετά διεγράφη από τα μητρώα μελών της Ν.Δ. για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ενώ σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν είχαν καμία σχέση με τον διορισμό του. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για λυπηρό περιστατικό και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και ζητούμε η τιμωρία του να είναι παραδειγματική». «Η ιδέα ότι κάποιοι μπορούν να τη γλιτώσουν επειδή "είναι δικά μας παιδιά" έχει τελειώσει στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «το ίδιο το ίδρυμα επέλεξε τον κ. Τομπούλογλου για πρόεδρο του δ.σ. και διοικητή». «Δεν είχα καμία ανάμειξη ούτε εγώ ούτε ο προκάτοχός μου [...] ο διορισμός δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση», κατέληξε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ