2013-12-26 15:34:24
Φωτογραφία για Έκτακτο δελτίο καιρού-Επιδείνωση από την Παρασκευή
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (27-12-2013) και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους (6-8 μποφόρ).

Πιο αναλυτικά:

1. Αύριο Παρασκευή (27-12-2013)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας (πάνω από τα 1200μ υψόμετρο). Ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση 6-8 μποφόρ θα πνέουν κυρίως στα ανατολικά και νοτιά πελάγη.

2. Μεθαύριο Σάββατο (28-12-2013)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα επηρεάζουν μόνο τις νοτιοανατολικές περιοχές.


Γενική πρόγνωση καιρού 3 έως 7 ημερών

Σάββατο 28-12-2013

Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια το πρωί στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 29-12-2013

Καιρός: γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική νησιωτική χώρα με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα νοτιά και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 30-12-2013

Καιρός: αραιές νεφώσεις αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 31-12-2013

Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που το βράδυ θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τέταρτη 01-01-2014 - Πρωτοχρονιά

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής χώρας.

Άνεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός τη νύχτα και το πρωί σε κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/society/202273,Ektakto_deltio_kairoy-Epideinwsh_apo_thn.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ