2013-12-27 06:27:07
Φωτογραφία για Οι τέσσερις λύσεις του ΠΑΣΟΚ για την αιθαλομίχλη
Το οξύ πρόβλημα της αιθαλομίχλης είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Τα τέσσερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, σύμφωνα με το κόμμα, για να λυθεί το πρόβλημα είναι:

-Η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος τις κρίσιμες ημέρες σε όσα νοικοκυριά υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ ώστε να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα. Αυτό, ήδη ισχύει όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

-Για τις κρίσιμες ημέρες είναι η σοβαρή έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά μέσης κατανάλωσης που δεν υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, ώστε και αυτά να έχουν κίνητρο να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα. Η διοίκηση τη ΔΕΗ πρέπει να ανακοινώσει άμεσα τη ρύθμιση και το Υπουργείο Οικονομικών την κάλυψη του σχετικού κόστους, είτε από το πρωτογενές πλεόνασμα είτε από τυχόν αδιάθετα κονδύλια επιδόματος θέρμανσης.


-Η άμεση εφαρμογή ενός συστήματος «χρονοθυρίδας» μέσα στην όποια θα είναι εφικτή, σε καθορισμένα σημεία, η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αυστηρά για οικιακή χρήση με μειωμένο ΕΦΚ, αντί της καταβολής επιδόματος θέρμανσης, χωρίς κίνδυνο τροφοδότησης του λαθρεμπορίου και χωρίς ουσιαστικά πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος.

-Η επιτάχυνση της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία του συστήματος.

«Υπάρχει επιπλέον η διάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για όσους μπορούν. Συνεπώς, όσα σπίτια δεν έχουν οικονομικό λόγο να χρησιμοποιούν ξύλο ή πέλετ για θέρμανση και διαθέτουν θερμαντικά μέσα με ηλεκτρικό ρεύμα ή πετρέλαιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγουν τις κρίσιμες ημέρες του φαινομένου της αιθαλομίχλης τα μέσα αυτά, για λόγους περιβαλλοντικούς που αφορούν όλη την κοινωνία» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ