2013-12-27 07:27:06
Φωτογραφία για Κίνα: Δημιούργησαν γουρούνια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι
Μια ομάδα επιστημόνων από την Κίνα δημιούργησε γουρούνια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι, χάρη σε μια τεχνική που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, στην Ιατρική Σχολή της Μανόα.

Οι ερευνητές χορήγησαν με ένεση στα γουρούνια μια φθορίζουσα πρωτεΐνη από το DNA της μέδουσας. Η ίδια τεχνική είχε χρησιμοποιηθεί πριν από μερικούς μήνες στην Τουρκία για να δημιουργηθούν τα πρώτα φωσφορίζοντα κουνέλια (φωτογραφία).

Σκοπός της κλινικής δοκιμής είναι να βρεθεί ένας αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος να χορηγούνται ωφέλιμα γονίδια σε ανθρώπους ώστε να θεραπεύονται σοβαρές γενετικές διαταραχές.

Για παράδειγμα, η τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε άτομα με αιμορροφιλία, μια πάθηση στην οποία ο οργανισμός αδυνατεί να ελέγξει το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Ο μηχανισμός αυτός χρησιμοποιείται για να σταματά η αιμορραγία, όταν διακόπτεται η συνέχεια ενός αιμοφόρου αγγείου.

Οι ερευνητές δηλώνουν πως τα φωσφορίζοντα γουρούνια δεν παρουσιάζουν καμία επιπλοκή λόγω της πρωτεΐνης και το προσδόκιμο ζωής τους αναμένεται να φτάσει στο φυσιολογικό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ