2012-04-15 23:03:27
Φωτογραφία για ΠΕΓΙΘΕΡ: ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑΛΕΝΤΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Έκανε μεγάλη εντύπωση στους ανθρώπους των ακαδημιών των συλλόγων που συμμετείχαν, η παρουσία των Νέων του Ολυμπιακού στο τουρνουά της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην Ισπανία, καθώς μπορεί να περίμεναν μία δυνατή ομάδα, αλλά όχι ένα σύνολο το οποίο θα κατάφερνε να φτάσει στον τελικό και να πάρει και την κούπα!

Ο προπονητής της Βαλένθια, της ομάδας που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στον τελικό και νίκησε με 3-2, Σέρχιο Πεγιθέρ μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ», για την επιτυχία των ερυθρόλευκων μίλησε και τα όσα είδε από τον Θρύλο, χωρίς να κρύψει την έκπληξή του για τις σούπερ εμφανίσεις των παικτών του Σίνισα Γκόκιτς στο τουρνουά της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς είδατε τους Νέους του Ολυμπιακού που ήρθαν στην Ισπανία και πήραν το κύπελλο του τουρνουά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε δυνατός σε αυτό το τουρνουά και εκεί που το κατάλαβα περισσότερο ήταν στον αγώνα με την Εσπανιόλ, γιατί η Εσπανιόλ ήταν από τα φαβορί του τουρνουά επειδή έχει παράδοση στις ακαδημίες και ειδικά φέτος που είναι δυνατή και ο Ολυμπιακός κατάφερε να τη νικήσει με 3-0! Εκεί καταλάβαμε όλοι μας ότι διαθέτει μία καλή ομάδα, κάτι το οποίο διαπίστωσα και εγώ ο ίδιος καλύτερα στον μεταξύ μας τελικό του τουρνουά
. Εκεί που χάσαμε με 3-2 και ο Ολυμπιακός πήρε το κύπελλο. Η ομάδα έχει πολλά παιδιά τα οποία διαθέτουν πλούσιο ταλέντο και έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να κάνουν μεγάλη καριέρα. Κανείς δεν ξέρει πόσο ψηλά θα φτάσουν, αλλά όταν ένας παίκτης έχει τα στοιχεία που χρειάζεται και δουλεύει σωστά και συστηματικά, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα καταφέρει. Το πόσο ψηλά θα φτάσει ο κάθε ποδοσφαιριστής πολλές φορές είναι και θέμα τύχης.

Ε: Πώς σας φάνηκε ο Ολυμπιακός σαν ομάδα;

Α: Εδειξε ότι διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα σε αυτές τις ηλικίες η οποία έχει δουλευτεί σωστά. Είναι δυνατή ομάδα και ανταγωνιστική. Δεν ξέρω αν αυτά τα παιδιά είναι καιρό μαζί, αλλά φάνηκε ότι μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και ήταν μία αθλητική ομάδα με καλή φυσική κατάσταση. Με δύναμη και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι της και έδειξε ότι έχει την εμπειρία για να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

Ε: Πιστεύετε ότι το τουρνουά αυτό στην Ισπανία θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό ενόψει της συμμετοχής του στο The NextGen Series;

Α: Εδειξε ότι απέναντι σε ομάδες που είναι δυνατές μπορεί να σταθεί αρκετά καλά. Σε αυτό το τεστ που είχε στην Ισπανία τα πήγε αρκετά καλά και είναι ξεκάθαρο ότι στο μέλλον όταν θα δώσει παιχνίδια σε υψηλότερο επίπεδο, θα καταφέρει να σταθεί πολύ καλά.

Ε: Μιλήσατε καθόλου με τον υπεύθυνο του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς; Ο οποίος στο Σαν Σεμπαστιάν θεωρείται από τις μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου.

Α: Το γνωρίζω ότι είναι ένα από τα αγαπητά πρόσωπα στο Σαν Σεμπαστιάν και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις των φιλάθλων που ήρθαν να παρακολουθήσουν το τουρνουά και τον αντιλήφθηκαν. Είναι μεγάλη προσωπικότητα και νομίζω ότι τα πηγαίνει καλά στον Ολυμπιακό στον νέο ρόλο που έχει στο σκάουτινγκ. Δεν έτυχε να μιλήσουμε από κοντά, αλλά από τις αντιδράσεις του αυτές τις ημέρες κατάλαβα ότι έμεινε αρκετά ευχαριστημένος από τα παιδιά, τα πιστεύει αρκετά και ελπίζει ότι στο μέλλον τα παιδιά θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συλλόγου.

Ε: Ο Ολυμπιακός θα πάρει πρώτη φορά μέρος σε μία επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση, τι χρειάζεται μία πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην Ευρώπη για να μπορέσει να ανταποκριθεί;

Α: Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να μην υπάρχει άγχος στην ομάδα. Σε αυτό το επίπεδο η συμμετοχή των ομάδων σε τέτοια τουρνουά μόνο οφέλη μπορεί να έχει, θα πρέπει τα παιδιά να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και να διασκεδάζουν τα ματς. Πάντα θες να βγαίνεις νικητής, αλλά το σημαντικότερο σε αυτές τις ηλικίες είναι να γίνονται κάποια πράγματα σωστά και να βγαίνουν στο γήπεδο αυτά που δουλεύουν τα παιδιά στις προπονήσεις και έτσι φαίνεται ότι γίνεται σωστή δουλειά.

Ε: Υπήρχαν κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού τους οποίους ξεχωρίσατε;

Α: Δεν θυμάμαι τα ονόματά τους, αλλά σίγουρα ο ένας είναι αυτός που μας έβαλε τρία γκολ (Λυκογιάννης). Εδειξε ότι είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Υπήρχαν και άλλα παιδιά όπως ο επιθετικός μπροστά (Διαμαντάκος), αλλά και το ψηλό παιδί στο κέντρο της άμυνας (Ρουγκάλας) και στα δεξιά (Σιώπης).

Ε: Ποιος είναι ο στόχος της Βαλένθια που έχει παράδοση στις ακαδημίες;

Α: Εμείς έχουμε έναν σύνθετο ρόλο, δεν είμαστε απλώς προπονητές, αλλά είμαστε και δάσκαλοι γιατί έρχονται παιδιά από πολύ μικρή ηλικία στην ομάδα, εμείς στη Βαλένθια η πιο μικρή ομάδα που έχουμε είναι 7 ετών. Η δικιά μας δουλειά είναι να τα μάθουμε ποιες είναι οι αρχές του ποδοσφαίρου και να τους δώσουμε τις κατάλληλες βάσεις, να τα μάθουμε να σκέφτονται σωστά ποδοσφαιρικά, αλλά πάνω απ’ όλα να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Απ’ αυτή τη διαδικασία κερδισμένοι θα βγούμε όλοι, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και εμείς γιατί στο μέλλον θα έχουμε σωστούς ποδοσφαιριστές. Βασικός μας στόχος είναι να αξιοποιούμε τους παίκτες που έχουμε στην ακαδημία, γιατί στόχος μίας ακαδημίας είναι να παράγει ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Γενικά εμείς στη Βαλένθια έχουμε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί σε αυτές τις ηλικίες, διεκδικώντας Κύπελλα και πρωταθλήματα Ισπανίας, αλλά αυτός δεν είναι ο στόχος μας, αυτό που θέλουμε είναι να βγάλουμε παίκτες τους οποίους θα μπορεί να τους αξιοποιήσει η ομάδα. olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ