2012-04-16 04:27:04
Φωτογραφία για «Η Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλα χρήματα»
«Η Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλα χρήματα κι ένα νέο σχέδιο διάσωσης μετά το 2014 και μια πιθανότητα επιστροφής στην δραχμή θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα... καθώς το νόμισμα δεν θα είχε καμία αξία».

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας UBS Αντρέας Χέφερτ, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι η αποχώρηση της χώρας μας από το ευρώ θα δημιουργούσε ιστορικό προηγούμενο και θα οδηγούσε, πιθανότατα, στην έξοδο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θέτοντας το ερώτημα «ποιος είναι ο επόμενος;».

«Η Πορτογαλία θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ. Κι όσο το κάνουν αυτό οι μικρές χώρες, εντάξει. Το πρόβλημα είναι εάν χρειαστεί να αποχωρήσει η Ιταλία», σχολιάζει ο κ. Χέφερτ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά θα επιστρέψει σε έξι έως δεκαοκτώ μήνες, λόγω τόσο ανισορροπίας στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ ευρωπαϊκού βορρά και νότου όσο και της απουσίας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ