2012-04-16 09:38:53
Φωτογραφία για ΤΣΙΩΛΗΣ: ΦΑΒΟΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...
Το Σάββατο 28 Απριλίου ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου, για τον οποίο το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μεγάλη κουβέντα και ο Σάκης Τσιώλης, μίλησε στο "onsports.gr", για την πορεία των δύο διεκδικητών του τίτλου, αλλά και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά:

Ο τεχνικός ηγέτης του Αστέρα Τρίπολης, άριστος γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου ανέλυσε τους λόγους που έφεραν τους Περιστεριώτες του Γιώργου Δώνη απέναντι στους ερυθρόλευκους του Ερνέστο Βαλβέρδε στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ποια είναι η εικόνα που σας άφησαν οι δύο φιναλίστ, στην πορεία τους στον δεύτερο τη τάξει θεσμό;

«Από τη μία έχουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι δεδομένο ότι πρέπει κάθε χρόνο να πηγαίνει για το νταμπλ. Μέχρι τώρα θεωρώ ότι δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στον τελικό αναφορικά με τα παιχνίδια που κλήθηκε να δώσει. Από την άλλη, ο Ατρόμητος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει σε αυτόν τον τελικό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έπαιξε κόντρα στον Άρη, στον ΠΑΟΚ αλλά και στον Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδια δύσκολα και μεγάλο συντελεστή δυσκολίας».


Θεωρείτε πως ο Ολυμπιακός έφτασε… ξεκούραστα στον τελικό, σε σχέση με τον Ατρόμητο, ο δρόμος του οποίου ήταν… στρωμένος με «αγκάθια»;

«Ο καθένας το καταλαβαίνει αυτό. Ο Ατρόμητος αντιμετώπισε δύο από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, ενώ και ο Αστέρας τον δυσκόλεψε, αν δούμε πως πήρε το «εισιτήριο» με δύο ισοπαλίες. Πιστεύω ότι έβγαλε πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Αντιμετώπισε τον Πιερικό και στη συνέχεια τον Θρασύβουλο και το μόνο που του έφερε δυσκολίες ήταν ο ημιτελικός με τον ΟΦΗ. Βέβαια, στο πρώτο παιχνίδι είχε σαρωτική υπεροχή, αλλά όταν παίζεις το πρώτο ματς στην έδρα σου, η αντίπαλη ομάδα προσπαθεί να κρατήσει το σκορ για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στον επαναληπτικό».

Ποια στοιχεία ήταν αυτά που έδωσαν τα «εισιτήρια» στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο στους δύο ημιτελικούς με τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα;

«Ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό χάρη στην κλάση του. Μπορεί το σκορ να ήταν… φτωχό αλλά η ποιότητά του ήταν μεγάλη και μπόρεσε να πάρει την πρόκριση, παρά την πίεση που δέχθηκε στο τελευταίο παιχνίδι. Αναφορικά τώρα για τον Ατρόμητο, θεωρώ ότι έφτασε στον τελικό με μεγάλη προσπάθεια, αλλά και στο τελευταίο παιχνίδι έχοντας μαζί του και την τύχη. Εμείς κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, παίζοντας από την αρχή με παίκτη λιγότερο».

Σας αφήνει πικρία το γεγονός πως ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να προκριθεί και να προετοιμάζεται για τον τελικό του Κυπέλλου;

«Μου αφήνει πολύ μεγάλη πίκρα. Στεναχωρήθηκα περισσότερο για την πόλη, την ομάδα, αλλά και τους ανθρώπους του συλλόγου. Σε ένα ιστορικό παιχνίδι για μας, αναγκαστήκαμε να παίξουμε με μειονέκτημα και η προσπάθειά μας ήταν μεγάλη, χωρίς… αποτέλεσμα, καθώς δεν πήραμε την πρόκριση».

Αν μπορούσαμε, υποθετικά πάντα, να… δούμε τον τελικό του Κυπέλλου, ποια πιστεύετε ότι θα είναι η «εικόνα» του ματς;

«Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα με πολύ καλή οργάνωση και θα προσπαθήσει να «κλείσει» τους χώρους στην άμυνα και να μην δώσει την ευκαιρία στην επίθεση του Ολυμπιακού να κάνει το παιχνίδι της. Το… όπλο του είναι ο Μήτρογλου, αλλά θα εξαρτηθεί και από την βοήθεια που θα έχει από τον Τάτο, τον Επστάιν και τον Μπρίτο. Θεωρώ ότι το θέμα για τον Ατρόμητο είναι να περιορίσει τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Από την άλλη, το ρόστερ των «ερυθρόλευκων» είναι ανώτερο από όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα και διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στην γραμμή της επίθεσης, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα να βρουν χώρο δραστηριότητας. Σίγουρα το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, ωστόσο το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που μπορούν να γίνουν πολλές εκπλήξεις και δεν θα πρέπει να πάρουμε τίποτα ως δεδομένο». olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αντί για αρνί, έψησαν αλεπού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αντί για αρνί, έψησαν αλεπού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ