2012-04-16 11:21:06
Φωτογραφία για Διορθωτικές δηλώσεις μέχρι τέλος Μαίου
Δεν έχει τελειωμό η φορολογική αμνήστευση των φοροφυγάδων, αλλά και των ασυνεπών και επιπόλαιων φορολογουμένων. Με την αγωνία στο οικονομικό επιτελείο να είναι έκδηλη για την είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων εσόδων, περίπου 700.000 φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα από αύριο... Τρίτη του Πάσχα, και μέχρι το τέλος Μαΐου να υποβάλουν διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις για προηγούμενες χρήσεις.

Πρόκειται για όσους είτε «ξέχασαν» να καταθέσουν έστω και μία δήλωση ΦΠΑ, Φόρου μισθωτών Υπηρεσιών, εισοδήματος και άλλες, είτε θέλουν να διορθώσουν λάθη στα υποβληθέντα έντυπα. Όλοι αυτοί βαρύνονται με σημαντικά πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Με τη ρύθμιση, όσοι προχωρήσουν στην υποβολή διορθωτικής/συμπληρωματικής δήλωσης, θα έχουν έκπτωση από 90% έως και 100% - δηλαδή του συνόλου – των χρηματικών ποινών.

Αναλυτικότερα:

Διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις, αν ο αρχικός φόρος καταβληθεί εφάπαξ. αν η κύρια οφειλή καταβληθεί σε δόσεις, τότε προσαυξάνεται κατά 10% αν η φορολογική υποχρέωση προέκυψε έως και το 2008, και κατά 3%, αν προέκυψε από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι δόσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 4 και να είναι μικρότερες των 300 ευρώ.


Προσοχή ! Είναι προφανές, αλλά το ξεκαθαρίζουμε: Σε περίπτωση, που υποβληθεί συμπληρωματική δήλωση και από αυτήν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή, δεν επιβάλλεται πρόστιμο!

Επίσης, ο φόρος εισοδήματος θα καταβάλλεται πάντα εφάπαξ, χωρίς δόσεις, με την υποβολή της δήλωσης για τις επιχειρήσεις, και μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου για τα φυσικά πρόσωπα.

Εξαιρούνται από τη ρύθμιση:

Υποθέσεις κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, μεταβίβασης ακινήτων, μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ενιαίου τέλους ακινήτων, δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), φόρου αυτομάτου υπερτιμήματος και τέλους συναλλαγή, φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται με επιφύλαξη ή με τις οποίες δηλώνεται ζημία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ