2014-01-09 12:45:08
Φωτογραφία για Συνταγή για λαχταριστά μηλοπιτάκια
ΥΛΙΚΑ

- 3 μήλα ψιλοκομμένα

- Ζάχαρη και κανέλα

- 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (κοσκινισμένο)

- 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

- 1 βανίλια

- 4 αυγά

- 1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα  βερίκοκα (ψιλοκομμένα) και σταφίδες (μαύρες και ξανθές)

- ½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα μύρτιλλα (cranberries)

- Ζάχαρη άχνη

- 30 ατομικά χαρτάκια για ψήσιμο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε το μείγμα για ακόμη 1 λεπτό.

 

2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Κατόπιν, τα ψιλοκόβουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι τα μήλα. Έπειτα, προσθέτουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε και τα αποξηραμένα φρούτα μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε.


 

3. Τοποθετούμε χαρτάκια σε αντικολλητικές φόρμες ψησίματος και τα γεμίζουμε προσεκτικά με το μείγμα μας μέχρι τη μέση. Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στο φούρνο, με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν ψήθηκαν από μέσα τρυπώντας τα και κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν λίγο βγάζουμε τα χαρτάκια από τις φόρμες και τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε πιατέλες. Αφού κρυώσουν εντελώς, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά

Μερίδες: 30
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ