2012-04-16 18:41:27
Φωτογραφία για Σημαντικό για την υγεία το πρωινό
Ένα υγιεινό πρωινό γεύμα σας προσφέρει μεγαλύτερη διαύγεια, καλύτερη απόδοση στη δουλειά, περισσότερη ενέργεια, επιλογή ισορροπημένων γευμάτων καθ’ όλη την υπόλοιπη ημέρα και φυσικά όταν επιλέγεται με σωστό τρόπο συμβάλλει στην πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Όμως το πρωινό είναι το γεύμα της ημέρας που πρέπει να σας εφοδιάσει με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας και όχι να σας κάνει να αισθανθείτε δυσφορία και υπνηλία λόγω 'βαρυστομαχιάς'.

Τα αμυλούχα τρόφιμα, εκτός από τη βάση της καθημερινής μας διατροφής (σύμφωνα με τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής), πρέπει να αποτελούν και το βασικό συστατικό του πρωινού σας γεύματος, σας προσφέρουν σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλο) που θα σας εξασφαλίσουν την ενέργεια για όλη την ημέρα σας (καθώς οι υδατάνθρακες είναι το βασικό ενεργειακό «νόμισμα» του οργανισμού), πολύτιμες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, και φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.


Ως εκ τούτου το πρωινό σας γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει ψωμί, φρυγανιές, κράκερ, δημητριακά, μπισκότα, φρούτα, γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα ή γιαούρτι) και πρωτεΐνες (προαιρετικά, δεδομένου ότι στη σύγχρονη διατροφή προσλαμβάνονται σε όλα τα υπόλοιπα γεύματα π.χ. τυρί, αυγό).

Οι φυτικές ίνες έχει αποδειχτεί ότι έχουν προστατευτική δράση έναντι διαφόρων ασθενειών του σύγχρονου δυτικού κόσμου, όπως του διαβήτη και της υπερχοληστερολαιμίας. Για να αυξήσετε το περιεχόμενο της διατροφής σας σε φυτικές ίνες πρέπει να επιλέγετε τρόφιμα ολικής άλεσης ή σικάλεως, τα οποία ως λιγότερο επεξεργασμένα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ίνες. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ